Hakkari Haber

DEM Parti Hakkari İl Örgütü, Diyarbakır’daki Miting İçin Çağrıda Bulundu

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Hakkari İl Örgütü, 13 Ekim Pazar günü Diyarbakır’da düzenlenecek olan mitinge ilişkin basın açıklaması yaptı.

Abone Ol

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Colemêrg İl Örgütü, Amed’de, 13 Ekim'de “Komploya karşı direniyoruz, özgürlük için Amed’de buluşuyoruz” şiarıyla gerçekleştirilecek “Özgürlük Mitingi” için çalışmaların startını yaptıkları basın açıklamasıyla verdi. Açıklamaya, DEM Parti Colemêrg Milletvekili Onur Düşünmez ve çok sayıda partili katılım sağladı. Açıklama metnini ise DEM Parti İl yönetici Emin Ertuş okudu.  


 
‘BU MİTİNG ÇÖZÜM İÇİN BİR FIRSATTIR’ 

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın 1993 yılından demokratik çabalarının sürdüğünü belirten Ertuş, tüm çözüm çabalarına rağmen, İmralı’da tecridin, mutlak iletişimsizlik haliyle sürdüğünü belirtti. Kürt halkının tek muhatabı Abdullah Öcalan olduğunu belirten Ertuş, “Bu nedenle Kürt sorununu çözmek istemeyenler, 43 aydır tecrit ve izolasyon uyguluyor. Abdullah Öcalan burada yalnızca bir kişi değil, Ortadoğu’da en büyük aktördür ve bundan dolayı barış sürecinde muhatap alınıp yıllarca kendisiyle soruna barışçıl çözümler bulmak için devletin görevlendirdiği yetkili kişilerle görüşmeler yapıldı. Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa demokratik çözüm şiarıyla,13 Ekim’de Amed’de gerçekleştirilecek miting çözüm için büyük bir fırsattır” dedi.  


 
MİTİNGE ÇAĞRI: TECRİDE SON VERELİM 

Gerçekleştirilecek olan mitinge güçlü bir mesaj vermek için sokak sokak, ev ev gezip mitingin önemini anlatmaya çalışacaklarını belirten Ertuş, “siyasi görüşü ne olursa olsun adalet, özgürlük, eşitlik, halkların bir arada kardeşçe ve sömürüsüz bir yaşamı düşleyen, tüm insanların katılımını bekliyoruz. Bu mitinge katılan herkes barışı ve özgür yarınları talep edecek. Tüm halkımızı bu tarihi mitinge çağırıyor, uluslararası komplocuları ve Türkiye’yi yönetenleri, herkesin kardeşçe ve insanca bir yaşam sürmeleri için Sayın Öcalan üzerindeki tecride son vermeye davet ediyoruz. Bu tarihi miting için Colemêrg ve ilçelerinden Amed’e büyük bir kitlenin gitmesi için çalışmalar yapılmaktadır. Kürt sorununun demokratik çözümü için halkımızı ve bütün demokratik kitle örgütlerini 13 Ekim’de gerçekleştireceğimiz özgürlük mitingimize davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.  


 
Açıklama ardından partililer birçok yerde broşür ve bildiri dağıtımında bulunarak halkı mitinge davet etti.