Hakkari Haber

DEM Parti Hakkari İl Örgütü'nden Miting Engeline Tepki: "Barış Sesimizi Duyuracağız"

DEM Parti Hakkari İl Örgütü, 13 Ekim'de Amed’de gerçekleştirilecek barış mitingine katılmak için hazırlıklarını tamamladığını duyurdu. Ancak, parti sözcüleri tarafından yapılan açıklamada, Hakkari merkezden hareket edecek kitlelerinin çıkışına izin verilmediği belirtildi.

Abone Ol

Açıklamada, Genel merkezimizin planlaması kapsamında 13 Ekimde Amed’de yapılacak mitinge gitmek üzere haftalardır yaptığımız çalışmalarla bu akşam saat 20:00 da Amed’e hareket edecek kitlemizin Hakkkari merkezden çıkmasına izin verilmemiştir.

 Barışa giden yolun İmralı’dan geçtiğini yıllardır ilgili herkes ifade ediyor.

İmralı’yı  adres olarak gösteren sadece biz değiliz hükümetin de kendisidir.

Bu halk o iradeye bir kez daha çözümü göstermek istiyor.

Çözümsüzlükte direnmenin bu ülkeye ne getirdiğine bakmak lazım.

Yapılacak  mitinge çağrı yaparken tamda bu talepleri dile getirdik.

 Sözü barış, demokratik çözüm olanın sesini kesmek bu ülkeye yapılacak en büyük kötülüktür. Bu mitingde yükselecek ses, ülkedeki tüm bileşenleriyle bir arada, eşit, özgür ve adil yaşamanın sesi olacaktır.

      Bu miting

barış sesinin ilgili herkese duyurulması içindir. Bu ülkede çözüm istemeyenler bu iradeye ket vurmak istediler. Mitingde demokratik çözüm ve barış diyececektik. Çözüm İmralı’dadır, tecridi kaldırın diyecektik..

    Türkiye’de yaşanan yoksulluk,adaletsizlik,kadın katliamları Kürt sorunundan bağımsız değildir. Savaş politikası bu ülkeyi karanlığa gömdü.

Biz ülkeyi karanlıktan çıkarmak istiyoruz. O yüzden 13 Ekim’deki mitinge gidip bütün barışseverle barışı haykırmak istiyorduk.

     Ancak barış istemeyen ve barışın yollarına taş döşeyenler en demokratik hakkımız olan mitinge gidişimize yasal olmayan gerekçelerle engel oldular.

Her şeye ve herkese rağmen bu ülkeye onurlu bir barışın gelmesi için bulunduğumuz her yerden Amed mitingine ses olacağız ve güç vereceğiz.

  HAKKARİ DEM PARTİ İL ÖRGÜTÜ