Türkiye 31 Mart yerel seçimlere hazırlanırken, siyasi partiler de halkın önüne çıkartacağı belediye başkanları ile belediye meclsi ve il genel meclisi üyelerini belirlemek için çalışmalarını sürdürüyor.

DEM Parti de belediye eşbaşkanlarını belirlemek için Hakkari'de ön seçime gitti.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Hakkari İl Başkanlığınca kentin belediye eşbaşkanlarını belirlemek için yapılan ön seçimde herhangi bir aday yüzde 50 artı 1 barajını aşmayınca seçimler ikinci tura kaldı.

Delegeler Hakkari Belediye Eşbaşkan adayları Şükrü Çallı ile Mehmet Sıddık Akış, Viyan Tekçe ve Sinem Seven için bugün yeniden sadık başına gitti.

Saat 10..00'da Sefa Düğün Salonunda yapılan oylmaya yoğun ilgi gösterdi.

DEM Parti Mardin Milletvekili George Aslan İle DEM Pari PM üyesi Nevroz Şanlı ve parti yönetiminin katıldığı ön seçimde Belediye başkan adayları, Şükrü Çallı, Viyan Tekçe, Mehmet Sıddık Akış ve Sinem Seven hazır bulundu.

Seçimler ile ilgili kısa bir açıklama yapan DEM Parti Mardin Milletvekili Georce Aslan, parti olarak seçimi kazanabilecekleri tüm merkezlerde adayları ön seçimle belirlediklerini bu kapsamda da Hakkari'de belediye eşbaşkanlarını belirlemek için halk oylaması yaptıklarını söyledi.

Hakkari Milletvekili Öznur Bartin'den TBMM'ye Eğitim İçin Araştırma Komisyonu Talebi Hakkari Milletvekili Öznur Bartin'den TBMM'ye Eğitim İçin Araştırma Komisyonu Talebi

Türkiye'de hatta Avrupa'da bu sitemi deneyen başka bir siyasi parti bulunmadığını vurgulayan Aslan bu sistemden yerelden yönetim ve demokrasi için çok önemli olduğunu belirtti ve Hakkari halkına seçimde gösterdikleri ilgiden ötürü teşekkür etti.

Saat 10.00'da başlayan oy verme işleminin saat 15.00'da sona ermesi bekleniyor.