Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Hakkari İl Örgütü 1 Eylül Dünya Barış günü dolayısı ile Bulvar Caddesi üzerinde basın açıklaması düzenledi.

DEM Parti yöneticilerinin ve vatandaşların destek verdiği açıklama DEM Parti İl Eş Başkanı Kadir Şahin tarafından okundu.1 Eylül’ün Türkiye’de ve Dünya Barış Günü olarak kutlandığını anımsatan Şahin, barış hakkının, bir insan hakkı olduğunu söyledi.Şahin, dünya hakları arasındaki milliyet, din, dil, etnik kimlik farklılıklarının emperyalist güçler tarafından savaşlara gerekçe yapıldığını kaydetti.Bölgenin en önemli sorunları arasında Kürt ve Filistin sorunları olduğuna dikkat çeken Şahin, Kürt sorunundaki çözümsüzlük politikalarını eleştirdi.

Türkiye’deki temel sorunların; eşitlik, temel hak ve özgürlükler çerçevesinde acilen çözülmesi gerektiğini vurgulayan DEM Partili Şahin, ülkenin rahat bir nefes alacağını belirtti ve ekledi. “Sevgi, saygı, dayanışma, işbirliği, demokrasi, barış, hoşgörü değerleri güçlenecektir. Hayatın her anında, herkesle, her şeyle barışçıl bir birlikteliği büyüterek bu coğrafyayı ve dünyayı güzelleştirebiliriz”DEM Parti’nin çoğulcu bir anlayışla hareket ettiklerini ve her şart altında barış için mücadele ettiklerini mesajını veren Şahin, “Çoğulculuk aynı zamanda demokrasinin de temelidir. Türkiye’nin temel sorununun insan hakları ve demokrasi sorunu olduğunun ve bu temel sorununun en önemli halkasının da Kürt sorunu olduğu bilinmektedir. Bütün bu olumsuzluklardan kurtulmamız barışla mümkündür. Kürt sorununun inkârından vazgeçilerek ve bu sorunun kabul edilmesi gerekmektedir” dedi.

Hakkari-Van Karayolu'nda Kaya Düşmesi: Sürücü Kurtuldu, Araç Hasar Gördü Hakkari-Van Karayolu'nda Kaya Düşmesi: Sürücü Kurtuldu, Araç Hasar Gördü

Türkiye’de barışa giden yolun barış hakkı mücadelesi ile olacağına inandıklarını belirten Şahin açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:“Dem parti olarak, ülkemiz başta olmak üzere tüm dünyada barışın egemen olduğu bir yaşam için barış hakkı mücadelemizi sürdüreceğiz. Hepimizin barışın iyileştirici gücüne ihtiyacı var! Barış mücadelesinin en çok da yaşadığımız Ortadoğu coğrafyasında ve ülkemizde yükseltilmesine ve süreklileştirilmesine ihtiyaç var. Bu amaçla atılacak her adım bizleri barışa olduğu kadar insan olma erdemine de yakınlaştıracaktır. Birlikte, ortak, örgütlü ve kararlı bir mücadele ile barışı dünyanın her yerinde kökleşmiş bir ağaç haline getireceğimize olan inancımız her zamankinden daha güçlüdür ve bu mücadelemiz yaşamın her alanın devam edecektir. Bu düşüncelerle 1 Eylül dünya barış gününün tüm dünya halklarına barış getirmesine vesile olmasını diliyoruz.

Yaşasın Barış! Biji Aşiti!”