Hakkari Haber

DEM Parti'den İstanbul Heyetini Karşılamaya Davet

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM PARTİ) Hakkari İl Örgütü İstanbul'dan başlayan "Kayyuma Karşı İradeye Saygı Yürüyüşü" için esnaf ve vatandaşları karşılamaya davet etti.

Abone Ol

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) yönetimindeki Colemêrg Belediyesi’ne 3 Haziran'da kayyım atanmasına karşı İstanbul'da başlatılan “İradeye Saygı Yürüyüşü” pazartesi günü Hakkari'ye geliyor. 

DEM Parti İl örgütü de çarşı merkezinin değişik caddelerinde esnaf ve vatandaşlara bildiri dağıtarak vatandaşları heyeti karşılamaya davet etti. 

Esnaf ziyareti öncesinde yapılan açıklamada söz alan Belediye EşBaşkanı Viyan Tekçe," İstanbul'dan Hakkari’ye uzanan kayyum rejimine karşı başlattıkları direniş ve dayanışma hattının sonunda zafere ulaşacağını söyledi. 

Halkın iradesini ve demokrasiyi savunmak hepimizin görevidir diyen Tekçe," Kayyım Hakkari'nin sorunu değil, tüm Türkiye'nin sorunudur.  O nedenle Türkiye'nin dört bir yanından yürüyüşe katılan yoldaşlarımızı karşılamak için 8 Temmuz da saat 13:00 da tüm halkımızı iradesini savunmak için gelecek olan heyeti Depin Opet önünde karşılamaya çağırıyoruz" dedi. 

Heyette, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları,  DBP Eş Genel Başkanları ile Bölge Milletvekilleri olacağı öğrenildi.