Hakkari Haber

DEM Parti'den Rabia Önver İçin Destek: "Gazetecilik Suç Değildir!"

Gazeteci Rabia Önver için düzenlenen basın açıklamasında, “Bu baskı, yalnızca Rabia’yı değil, halkın gerçekleri öğrenme hakkını da hedef alıyor”ifadelerini yer verildi.

Abone Ol

DEM Parti JİNNEWS muhabiri Rabia Önver'in Yüksekova’daki evine polis baskın düzenlemesine ilişkin basın açıklaması düzenledi. 

Açıklamayı DEM Parti İl Eş Başkanı Hümeyra Armut okudu. 

İlçenin Cengiz Topel Caddesi Zagros İş merkezi önünde düzenlenen basın açıklamasında şu ifadeler yer verildi: 

“Bugün bir kez daha devletin gerçeği karartmaya çalışan politikalarla karşı karşıyayız. JİNNEWS muhabiri Rabia Önver, Hakkari’deki karanlık güçleri, uyuşturucu ve fuhuş çetelerini deşifre eden haberiyle ilgili yürütülen soruşturma neticesinde hedef haline getirilmiştir. Rabia, yaptığı haberde genç bi kadının nasıl kirli ittifaklarla sömürüldüğünü, Kürt gençlerinin nasıl fuhuş ve uyuşturucunun pençesine itildiğini ortaya koydu. Bu gerçekler, devletin derin yapıları tarafından gizlenmeye çalışılan bir savaşın parçasıdır. Özel savaş uyuşturucuyla, fuhuşla, Kürt gençlerini yozlaştırma politikalarıyla yürütülüyor. Ve Rabia arkadaşımız, bu savaşın kirli yüzünü gözler önüne serdi.

Ancak Rabia’nın bu cesur haberi, devleti rahatsız etti. Ne yaptılar? Gerçekleri araştıran bir gazeteciye sahip çıkmak yerine, onun evini bastılar, dijital materyallerine el koymaya kalktılar, hakkında yakalama kararı çıkardılar. Devlet, bu çetelerin arkasında kimlerin olduğunu araştırmak yerine, bu çeteleri ifşa eden Rabia’yı susturmayı seçti. Peki neden? Çünkü bu çeteler, devletin Kürt halkına karşı yürüttüğü özel savaşın bir parçasıdır. Rabia’nın soruları, bu kirli savaşın yüzüne tutulmuş bir aynadır: Hakkari’deki uyuşturucu ve fuhuş çetelerini kimler koruyor? Devletin hangi kademeleri bu işin içinde? Bu sorulara cevap vermesi gerekenler, Rabia’ya yönelik baskı ve sindirme operasyonunu başlattı”

“Özgür basına saldırılar, Kürt halkını sindirmeye yönelik bu politikanın bir uzantısıdır”

Açıklamada ev baskınının, yalnızca Rabia’yı değil, halkın gerçekleri öğrenme hakkını da hedef alındığı vurgulandı. 

“Rabia'nın ortaya koyduğu bu kirli ilişki ağları, sadece yerel bir mesele değil, Kürt halkının yıllardır maruz kaldığı baskıcı uygulamaların bir yansımasıdır. Özgür basına saldırılar, Kürt halkını sindirmeye yönelik bu politikanın bir uzantısıdır. Bugün Rabia’nın evine yapılan baskın, Kürt gençlerini yozlaştıran, fuhuş ve uyuşturucu bataklığına iten karanlık odakların üzerini örtme çabasıdır. Elbette, baskılarınız, tutuklamalarınız, işkenceyle yaptığınız gösteriler ve korkutma politikalarınız özgür basını susturamayacak. Bu yöntemler, sizin gibi iktidarların başvurduğu eski bir taktiktir. Ancak, şimdiki karanlık ortaklarınız gibi siz de çok iyi bilirsiniz ki, bu topraklarda özgür basını susturmaya kimsenin gücü yetmedi, sizin de yetmeyecek. Apê Musa’nın, Gurbeteli Ersöz’ün, Metin Göktepe’nin, Hafız Akdemir’in miras bıraktığı basın geleneği, baskılar altında büyüdü ve hakikati yazmaya devam etti”diye belirtildi. 

Gazetecilik suç değildir! Özgür Basın Susturulamaz!*

 Açıklamanın devamı ise şöyle: “Özgür basının kalemini kırmaya çalışanların, gazetecilik mesleğini suç gibi göstermeye çalışanların bir kez daha hüsrana uğrayacağı açıktır. Çünkü bizler, bu saldırıların, gazetecilerin gözaltına alınmasının ve sansür girişimlerinin halkın haber alma hakkına doğrudan bir saldırı olduğunun farkındayız. Rabia Önver’in ortaya çıkardığı gerçekler, yalnızca Hakkari’de değil, tüm Türkiye’de bilinen ama konuşulmaktan korkulan bir gerçeği ifşa etmiştir. Kürt gençlerini uyuşturucu ve fuhuş bataklığına sürükleyen karanlık güçlerin varlığı artık gizlenemez. Asıl yapılması gereken, gazetecileri değil, bu karanlık çeteleri koruyan, destekleyen yapıların üzerine gitmektir.Bu baskınlar, tutuklamalar, tehditler Özgür Basını susturamaz! Basın emekçileri, gerçekleri yazmaya devam edecek. Gazete binalarının bombalandığı, gazetecilerin katledildiği dönemleri unutmuyoruz. Ama tarih de gösterdi ki, hakikati yazanların sesi asla kesilemedi. Bugün de Rabia Önver gibi cesur gazeteciler, halkın gözü kulağı olmaya devam edecek.Özgür basın emekçilerinin hak savunucuları dostları olarak, Rabia Önver’in yanındayız. Onun kalemi yalnız değildir. Baskılarınız karşısında bir adım geri atmayacaktır. Bizler, bu topraklarda hakikati yazanların mirası büyüterek geleceğe taşıyan arkadaşlarımızı asla yalnız bırakmayacağız. Son olarak Apê Musa’yı, kalemini yerde bırakmayan, aramızda olmayan tüm özgür basın emekçilerini özlemle anıyoruz. Gazetecilik suç değildir! özgür basın susturulamaz” denildi. 

Basın açıklamasına Hakkari Milletvekili Öznur Bartın, Onur Düşünmez Yüksekova Belediye Eş Başkanı Şadiye Kırmızıgül, Şoreş Diri, DEM parti İlçe Eş Başkanı Ercan Sevmez, Yüksekova Belediye İlçe encümenleri ile DEM Parti ilçe üyeleri katıldı.