Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sözcüsü Ayşegül Doğan, partisinin yerel seçimlerde göstereceği adaylara dair genel merkezde basın toplantısı düzenledi. Doğan, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununun çözümü için devam eden "Büyük Özgürlük Yürüyüşü"ne değinerek, yürüyüşçüleri selamladı.

YÜRÜYÜŞÇÜLERİ SELAMLADI

Yürüyüşün 15 Şubat’a kadar süreceğini belirten Doğan, "Buradan özgürlük yürüyüşçülerine, azim, kararlılık ve yarattıkları umut için DEM Parti adına en sıcak selamlarımızı göndermek istiyorum. Tecrit sadece İmralı Adası’nda veya hapishanelerde değil. Ne yazık ki çoğumuzun hayatında. İşte bu yüzden DEM Parti olarak tecrit her yerde diyoruz. İtiraz hakkımız, adalet talebimiz, isyanımız, ifade ve düşünce özgürlüğümüz kuşatılmış, o yüzden tecrit her yerde, bir kartopu gibi büyüyerek hepimizi, Türkiye’yi rehin alıyor. Kartopu gibi büyüyor. Çünkü ülkenin her bireyine tek tek yeni bir yaşam biçimi dayatıyor. İşte bu karşı yürüyen özgürlük yürüyüşçülerine tekrar selam olsun” dedi.

Doğan, 16 büyükşehir, 40 il ve 3 ilçenin adaylarını açıkladı. Doğan, en çok merak edilen İstanbul adaylarını da açıkladı. Doğan, Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni'nin İstanbul adayları olduğunu belirtti.

‘YOLUMUZ ÜÇÜNCÜ YOL’

Doğan, şunları söyledi: "İdeolojik politik duruşumuz ve siyaset dilimiz ne statükocu ne de restorasyoncu çizgiye benziyor. Üçüncü Yol stratejimiz temel hattımızdır. DEM Parti kendisini mücadele ve müzakere partisi olarak görmektedir. Bu yol sadece seçimde kazanım elde etme yolu değildir. Bu yol aynı zamanda Kürt sorununun demokratik çözümü, kayyım gasplarına karşı halk iradesine salip çıkma, yolsuzluk ve çürümüşlüğe karşı halkın işine, aşına, yaşamına ve özgürlüğüne sahip çıkma yoludur.

REST VEYA JEST DEĞİL

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Erdoğan'ın yeniden adaylığı için Meclis'i işaret etti Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Erdoğan'ın yeniden adaylığı için Meclis'i işaret etti

DEM Partililer demokrasi ve özgürlükler için birlikte, yan yana, el ele ve omuz omuza mücadele ediyor. Sorumluluğumuzun farkındayız. Çabamız buna layık olmak içindir. Sürecin başından bu yana kararlı ve ısrarlı bir biçimde hiç bir gelgit yaşamadan, yani hepimizin kazanacağı tüm seçenekler değerlendirildi. İddialıyız; 'DEM gelir devran döner' diyoruz.

Biz, kazandırmak ya da kaybettirmek seçeneklerine sıkıştırılamayacak kadar tecrübeli ve güçlü bir siyasal hareketiz. Dün de öyleydik, bugün de öyleyiz. Kararlarımızı kimilerine rest ya da kimilerine jest olsun diye almıyoruz. Dolayısıyla kimseye rest çekmiyor, kimseye de jest yapmıyoruz. Her şey oldukça açık ve son derece ilkeli ve şeffaf bir biçimde… Dün olduğu gibi bugün de ortaya konuyor. 

MÜCADELE VE MÜZAKERE PARTİSİYİZ

Mücadele ve müzakere partisi olduğumuz gerçeğini hatırlatarak; siyaset halklar için, eşitlik, adalet, özgürlük, refah ve daha iyi koşulların oluşması planlanması kurgulanması ve uygulanabilir hale gelmesi için yapılır. Diğer partiler kendilerini daha iyi hissetsin diye ya da daha kötü hissetsin diye değil. Bizim amacımız bu değil. Halklar, kendilerini daha iyi ve özgür barış içinde yaşasınlar diye. Biz algı operasyonları ile yönlendirilebilecek bir parti değiliz.

Gözü, kulağı, gönlü bizimle olanlarla, olmayanları ayırt edecek kadar büyük bir deneyimden ve ağır bedellerden süzülüp gelen bir hareketiz. Bunları ayırt edecek gücümüzün olduğunun bilinmesini isterim."