Colemêrg Belediyesi'ne kayyım atanmasına karşı Şemzînan (Şemdinli) ilçesinde "Demokrasi Yürüyüşü" başlatan siyasetçi ve sivil toplum örgütü temsilcileri, Gever (Yüksekova) ve Çelê (Çukurca) ilçesinin ardından Colemêrg merkeze vardı. 

 Depin noktasında karşılanan yürüyüşçüler, il merkezindeki Bulvar Caddesi üzerinde açıklama yaptı. Yurttaşlarda alkış ve sloganları ile destek verirken, yürüyüş boyunca kitle, “Hırsız kayyım istemiyoruz” sloganı attı. 

‘KAYYIMA İZİN VERMEYECEĞİZ’

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, “Bu iktidarın en uzak olduğu şey demokrasidir. 7’den 70’e halkımız kayyımın ne anlama geldiğini biliyor. Bu defa kayyım rejimine geçit vermeyeceğiz. Çünkü Hakkari’ye kayyım atanması demek kırıntısı kalmış demokrasiye, kadın mücadelesine, emeğimize kayyım atanması demektir. Colemêrg başta olmak üzere Kürt halkı kendi değerlerine sahip çıkıyor. Bir halkın değerleri illegalize edilemez. Bugün yaptığımız, kimliğimize, dilimize dönük savunmadır. Bundan vazgeçmedik ve vazgeçmeyeceğiz. Yarın Kurdistan ve Türkiye’den kadınlar, gençler burada olacaklar. Kayyımın yeni bir aşaması olmaması için buradayız. Türkiye’nin 100’üncü yılında kayyıma karşı mücadele etmek için. Bu iktidarın bir de medyası var ‘çukur medya’ diyelim. Bütün belediye başkanları, meclis üyeleri ile ilgili senaryo yazmaya başladılar. Mehmet Sıddık Akış için yazılan da senaryodur. Neden bunları aday yaptınız tartışması bizim tartışmamız değildir. Bizim tartışmamız Kürt halkının değerlerine pervasızca saldıran iktidarın kendisidir” dedi. 

Hakkari'de Kadın Güvenlik Korucularına Şiddetle Mücadele Eğitimi Verildi Hakkari'de Kadın Güvenlik Korucularına Şiddetle Mücadele Eğitimi Verildi

‘COLEMÊRG’TE BELEDİYE DE BİZİMDİR’

Kürtlerin yürüyüşünün hem özgürlük, hem demokrasi mücadelesi olduğunu ifade eden Uçar, şunları kaydetti: “Bu yürüyüş kayyım rejimin başladığı değil ortadan kaldırıldığı yol olacak. Kayyım rejimi AKP iktidarının kaybettiğinin vesikasıdır. 31 Mart yerel seçimlerini ya ülkenin bekası ya kendi bekası için göze alacak. Ülkeyi talan etmeye, yoksulluğa, açlığa, hukuk ve demokrasiden uzaklaştırmaya devam edecek. Yarın Hakkari’den ses olacağız. Kürt meselesinin demokratik yöntemlerde çözümünden vazgeçmedik ve vazgeçmeyeceğiz. Kürt halkı 31 Mart’ta bu iktidarın özel savaş politikalarına, tecrit politikalarına cevap verdi. Bütün bunlardan mesaj almayan iktidara yarın Colemêrg’den cevabı bütün Kürdistan ve Türkiye olarak vereceğiz. Hiçbir şey bitmiş değil. Devletin zoru varsa Kürt halkının direnişi var. Kürt halkının demokrasi ve özgürlük yürüyüşü var. Kayyımı göndereceğiz Belediye de Colemêrg de bizimdir. Hakkari Kürt halkının değeridir. Bunu savunmaya devam edeceğiz Yarın saat 15.00’te buluşacağız. Devletin zorundan geri adım atmayan ve direnenlere selam olsun.”

Kaynak: MA