Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın “HEDEP” kısaltmasına dair itirazının ardından partinin aldığı yeni kararla Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin yeni kısaltması 'DEM Parti' oldu.

Gazeteci Deniz Zeyrek, HEDEP'in kısaltmasının DEM Parti değiştirilmesinin ardından ünlü 15 gün önce piyasa sürülen DEM isimli rakının piyasadan toplatıldığını dile getirdi.

Zeyrek payraşımında, "HEDEP ismini DEM olarak değiştirince ünlü rakı firması 15 gün önce piyasa sürdüğü DEM isimli rakısını toplama kararı almış. Ne ilginç bir ülke olduk" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Diyarbakır'da Kayıp 8 Yaşındaki Narin Güran'ın Ölümü: Anne Yüksel Güran'ın Videosu ve Mesajı Ortaya Çıktı Diyarbakır'da Kayıp 8 Yaşındaki Narin Güran'ın Ölümü: Anne Yüksel Güran'ın Videosu ve Mesajı Ortaya Çıktı

HDP, Anayasa Mahkemesinde süren kapatma davası nedeniyle seçimlere Yeşil Sol ile katıldı. Seçimlerin ardından yapılan kongrede, partinin yeni adının Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi, kısaltmasının ise HEDEP olmasına karar verildi. Ancak bu karar Yargıtaydan döndü. Yargıtay, HEDEP olarak belirlenen kısa adın, aynı olmasa da 1991'de kapatılan HADEP kısa adına andıracak şekilde benzerlik gösterdiği ve iki partinin birbiriyle karıştırılmasına elverişli olduğu kanaatine vardı.

Karar, HEDEP'e bildirildi ve partiden kısaltmanın değiştirilmesi istendi.