CHP'li Bir Belediye Daha! Beykoz Belediye Başkanı Tutuklandı CHP'li Bir Belediye Daha! Beykoz Belediye Başkanı Tutuklandı

 PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın İmralı Heyeti ile birlikte 27 Şubat’ta açıkladığı "Barış ve Demokratik Toplum Çağrısı" Türkiye tarihinde yeni bir dönemin başlangıcı olarak yorumlanıyor.

Öcalan'ın çağrı ile barış tartışmalarında 'üzerine düşeni yaptı' yorumlarını da beraberinde getirirken gözler devlet kanadına çevrilmiş durumda.

Abdullah Öcalan'ın 'kongrenizi toplayın' çağrısına PKK 'çağrının gereğinin yapılacağı ve ateşkes ilanı' ile yanıt verdi.

Devlet kanadında gelişmeler 'olumlu' olarak cevap bulsa da geçen 5 gün içerisinde çağrıya henüz bir yanıt verilmiş değil.

DEM PARTİ'NİN 'HIZLI İLERLEYELİM' VURGULARI

DEM Parti'den yapılan açıklamalarda da özellikle 'sürecin hızlı işlemesi gerektiği' vurgulanıyor. Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, dün yaptığı açıklamada 'hızlı ilerleyelim li riskler ortadan kaldırılsın' vurgusu yapmıştı.

İmralı Heyeti'nde yer alan Meclis Grup Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder de “İmralı kanalları bundan sonra açık olması gerektiği konuşuldu” dedi. Ancak bundan sonraki süreçte İmralı’ya sadece heyet mi gidip gelecek, yoksa avukatlar, aileler, gazeteci, aydın ve siyasetçilerin de gidip gitmeyeceği bilinmiyor.