Yerel Haberler

Doğalgaz Patlaması: 1 kişi Hayatını Kaybetti, 7 Yaralı

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde meydana gelen doğalgaz patlaması, bir can kaybına ve çok sayıda yaralıya neden oldu.

Abone Ol

Olay, Mevlana Mahallesi 866 Sokak’ta, saat 11.30 sularında gerçekleşti. İddialara göre, 5 katlı bir binanın üçüncü katında meydana gelen büyük patlama, çevrede büyük bir gürültüyle yankılandı.

Patlama sonrasında ev, tamamen kullanılamaz hale geldi. Olay yerine kısa sürede sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, olay yerinde yaralananları belirleyerek, hızlı bir şekilde bölgedeki hastanelere sevk etmeye başladı. Patlamada yaralananlar arasında Şerife B.S. (30), A.T.S. (4), B.S. (8), N.I. (6), Günay Ergen (65), B.T. (40), Z.K. (50) ve Ö.E.E. (17) yer aldı.

Yaralılardan 65 yaşındaki Günay Ergen, hastaneye kaldırılmasına rağmen yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Diğer yaralıların ise tedavileri hastanelerde devam etmekte. Patlama, çevrede bulunan 3 binada ve 6 araçta da ciddi hasara yol açtı.

Olayın ardından, patlamanın nedenine ilişkin soruşturma başlatıldı. Yerel halk, patlama anını büyük bir korku içinde yaşarken, olayın ardından sakinlerin güvenliğinin sağlanması için bölgeye ek güvenlik önlemleri alındı. Patlama sonrası yaşanan bu üzücü olay, Gebze’de derin bir üzüntüye yol açtı.