Dolar/TL 33,1 seviyesinde yeni tarihi zirvede işlem görürken Merkez Bankası (TCMB) dün bankacılık sistemindeki TL mevduat payını artırmayı amaçlayan yeni bir adım daha attı.

TCMB dün attığı adımla kur korumalı mevduata (KKM) uygulanacak en düşük faiz oranını yüzde 35'e düşürdü. TCMB'nin bu adımı KKM'den TL mevduata geçişin desteklenmesi ve KKM hesaplarının azaltılması kapsamında atılan adımların devamı niteliğinde.

KANUN TEKLİFİ GÖRÜŞMELERİ DEVAM EDİYOR

İç piyasada bugün takip edilecek bir veri gündemi bulunmuyor. TBMM Genel Kurul'da kamuda tasarruf tedbirlerine ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifinin görüşmelerine devam edilecek.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda ise Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülecek.

Küresel piyasalarda ise ABD seçimi ve faiz indirimi yakından izleniyor.

Yerel seçimler sonrasında dolar karşısında Nisan ayını yatay, Mayıs'ı ise çok sınırlı değer artışı ile kapatan TL, Haziran'da ise yüzde 1,8 değer yitirdi. Temmuz'a değer kazancıyla başlayan TL geçen hafta yaklaşık yüzde 1 değer kaybetti.

Temelli'den 'stagflasyon' uyarısı: Demokrasi olmadan ekonomi düzelmez Temelli'den 'stagflasyon' uyarısı: Demokrasi olmadan ekonomi düzelmez

Dolar/TL'de yeni zirve 33,1 olurken kur bu sabah da benzer seviyede güne başladı.

MOODY'S İZLENECEK

Gecelik faiz bu hafta politika faizinin altına kalmaya devam ediyor. TCMB geçici likidite sterilizasyonu için depo ihalelerini geçen hafta başlatırken cuma gecelik piyasada faiz yüzde 50,01 seviyesindeki gecelik faiz Salı günü yüzde 48.5 dün yüzde 47,85 seviyesindeydi.

Bu hafta Cuma günü kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye'ye ilişkin kredi notunu olası güncellemesi takip edilecek. Moody's Türkiye'yi "B3" seviyesinde pozitif görünümle değerlendiriyor.

Kaynak: Reuters