6 Şubat günü Maraş merkezli 7.7 ve 7.6'lık iki deprem 11 ilde büyük yıkıma neden oldu.

Adıyamanlı Taha Erdem, 7.7 büyüklüğündeki depremde yıkılan Yeni Sanayi Mahallesindeki 47 kişiye mezar olan 4 katlı Zümrüt Apartmanının enkazının altında kaldı.

Deprem esnasında uykusundan uyandıktan sonra evden kaçmaya çalışan 17 yaşındaki Taha Erdem, kısa sürede tamamen yıkılan apartmanın enkazının altında kaldı.

“Son videom” diye çekti enkazdan sağ kurtuldu

Enkazda ayağı sıkışan ve kıpırdayamayan 11. sınıf öğrencisi genç, kurtulamayacağını düşündüğü için “son videom” diye bir video çekti.

Kendisini kaydettiği anlarda yaşanan şiddetli artçıları kaydeden Taha Erdem, görüntüde, “Çığlık seslerini duyabiliyorsunuz. Hiç kimseye ulaşamıyoruz. Buradan çıkacağımı zannetmiyorum. Evet yine sarsılıyoruz. Öleceğim, şu an tavan üzerimde. Ölüm insanın hiç beklemediği anda geliyor. Çok pişman olduğum şeyler var; Allah’ım bütün günahlarımı affet” diye konuşurken sürekli sarsıntıların olduğunu dile getirdi.

“Eğer bugün buradan sağ kurtulursam yapmak istediğim çok şey var” diyen genç, sıkıştığı yerden çıkamadığını anlattı. Annesi ve babasını kaybettiğini düşünen Erdem, “Çok büyük kayıplar verdik. Bir anda uyandık ve böyle oldu. Sağ ayağım kangren olacak galiba” diyerek dua etti.

Taha Erdem, depremden 2 saat sonra akrabalarının yardımıyla enkazdan çıkartıldı. Hafif yaralı olan Erdem'in anne ve babası da ilerleyen saatlerde enkazdan sağ olarak kurtarıldı.

“Öleceğimi düşündüm”

Van Gençleri, Girişimcilik Zirvesi'nde Bir Araya Geldi Van Gençleri, Girişimcilik Zirvesi'nde Bir Araya Geldi

O gün yaşadıklarını anlatan Erdem, “Uyandığımda deprem olduğunu hissettim. Hareket etmek istediğimde ise düştüm. Kapıya ulaştığımda ise 7 veya 10 saniye içinde bina yıkıldı ve enkazın altında kaldım. Videoda da görünüyor, artçı sarsıntılar devam ediyor. O anları kaydetmek istedim. Çünkü öleceğimi düşündüm” dedi.

Erdem'in yaşadıkları dünya basınında da geniş yer buldu.

Annesi Züleyha Erdem, “Taha diye bağırıyorum. Ama ne benim sesim ona gidiyordu ne de onun sesi geliyordu. Bir taraftan nefes alamıyordum, bir taraftan da ağlıyordum. Kendi kendime öleceğim dedim. Ama ölsem de Taha ve üç evladım yanımda olsun diye düşünüyordum” diye konuştu.

Taha Erdem ve ailesi depremden 10 saat sonra birbirlerine kavuştu.