Hakkari Haber

Eğitim-Sen Hakkari Şubesi'nin yeni yönetimi belirlendi

KESK'e bağlı Eğitim- Sen Hakkari Şubesi'nin 12'inci Olağan Genel Kurulu yapıldı. Tek liste ile girilen kongrede Eğitim- Sen'in yeni yönetimi belirlendi.

Abone Ol

Hakkari'de Kamu Emekçileri Sendikası'na (KESK) bağlı Eğitim-Sen Hakkari Şubesi 12. Olağan Genel Kurulu Halk Eğitim Merkezi Konferans salonunda gerçekleştirildi.

Kongreye; Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Hakkari Milletvekilleri Vezir Parlak, Öznur Bartın ve Onur Düşünmez, HEDEP, CHP, DBP Hakkari il yönetimleri, Hakkari Baro Başkan Yardımcısı Avukat Rıdvan Kurt, Hakkari Esnaf Odası Başkanı İsmail Akboğa, Gençlik ve Engelliler Derneği Başkanı Yavuz Aydoğdu, İHD, TMMOB, DİSK ve KESK temsilcileri ile Eğitim-Sen Delegasyonu ve çok sayıda davetli katıldı.

Kongrenin divan başkanlığına Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muharrem Tekin, Tüm- Belsen Hakkari Şube Başkanı Tahir Tekinalp, Hakkari Üniversitesinde görevli akademisyen Tuğba Öcal getirildi. Saygı duruşunda bulunulması ile başlayan kongrenin açılış konuşması HESOB Başkanı Muharrem Tekin tarafından yapıldı.

Emek alanında mücadele veren Eğitim-Sen’in kongresinin hayırlı olmasını dileyen Tekin kongrenin hayırlı olmasını diledi. Kongrede konuşan Eğitim - Sen Hakkari Şube Başkanı Murat Balıkesir, sendikal mücadelede uzun yıllar görev aldığını, 7 yıl sendika yönetiminde görev aldığını son 4 yıldır da Eğitim-Sen Şube Başkanlığı görevinde bulunduğunu söyledi.

Sendikal mücadelenin önemine değinen Balıkesir, başta Hakkari ve ilçeleri olmak üzere Türkiye’deki Eğitim alanında yaşanan aksaklıklara değindi. Balıkesir, görev süresi boyunca kendisine destek veren sendika yönetimine, sendika üyelerine ve kentteki sivil toplum örgütü temsilcileri ve siyasi partilere teşekkür etti. Kongrede söz alan HEDEP Hakkari Milletvekili Vezir Parlak, Eğitim - Sen Hakkari Şubesinin 12. genel kurulunun hayırlı olmasını dileyerek yeni seçilecek yönetime başarılar diledi.

Eğitim-Sen Şubesinin dört yıllık faaliyet raporunun okunduğu kongrede sendikanın tüzüğünde 11 madde değiştirildi. Tek liste ile girilen kongrede 1183 üye adına 261 delege oy kullandı. Eğitim-Sen Hakkari Şubesi’nin yeni yönetimi şu isimlerden oluştu: Şükran Sönmez Güldal, Haşim Aşan, Rojda İncin, Erdoğan Akbulut, Kamuran Vural, Erol Taş ve Ceng Dere Kongre emekli olan Eğitim-Sen üyesi öğretmenlere verilen plaket ile son buldu.