Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Osmaniye'nin ardından Antep'e gitti.

Erdoğan ve Bahçeli ardından Antep'in Nurdağ ilçesine geçerek incelemelerde bulundu.

Erdoğan, "En kısa zamanda şehirlerimizin ihyasına başlıyoruz. Önümüzdeki ay itibariyle 18 bin 544'ü Gaziantep'te olmak üzere 200 bin konutun inşası için ilk kazmayı vurmaya başlayacağız" dedi.

'16 BİN 211 BİNA YIKIK'

Burada da bir konuşma yapan Erdoğan, şunları söyledi:

Depremin yıkıcı etkisini bizzat hisseden illerimizden biri de Gaziantep'ti. Depremde vefat eden kardeşlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Gaziantep'te 22 bini aşkın personel görev yaptı. Vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarına hızlıca cevap verirken barınma ihtiyaçlarını de gideriyoruz. 243 bin binadaki 880 bin bağımsız bölümün incelenmesi tamamlandı. 37 bin 645 bağımsız bölümden oluşan 16 bin 211 binanın yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğu görüldü.

RELATED VİDEO
Play Video
'ŞEHİRLERİMİZİN İHYASINA BAŞLIYORUZ'

En kısa zamanda konut, iş yeri ve kültürel varlıklarıyla şehrimizin ihyasına başlıyoruz. 18 bin 544'ü Gaziantep'te olmak üzere toplam 200 bin konutun inşası için ilk kazmayı vuracağız. Gaziantep'te 9 bin 130 köy evini de özgün mimarisiyle inşa edeceğiz. İlerleyen aylarda tüm deprem bölgesinde bu sayıları tekrar belirleyeceğiz. Gaziantep'i tarihi kimliği ve demografik yapısını koruyarak daha güçlü şekilde ayağa kaldıracağız.

AK Parti’de Yenilenme Çağrısı: Arınç, Aktay, Miroğlu ve Metiner’in Eleştirileri AK Parti’de Yenilenme Çağrısı: Arınç, Aktay, Miroğlu ve Metiner’in Eleştirileri

'BİRBİRİMİZE KENETLENEREK ÜLKEYİ REFAHA KAVUŞTURACAĞIZ'

Van'ı nasıl kısa sürede inşa ve ihya ettiysek, Bingöl'ü nasıl inşa ve ihya ettiysek, İzmir'i nasıl inşa ve ihya ettiysek bu iktidar şimdi de 11 ilimizde bu sıkıntıları süratle aşacaktır. Nitekim kısa zaman önce Elazığ depreminde Malatya'da aynı şekilde bütün inşa ve ihya çalışmalarını başarıyla yürüten bir iktidarız. Birlik ve beraberliğimize, kardeşliğimize sahip çıktıkça aşamayacağımız bir engel yok. Birbirimize kenetlenerek ülkemizi refaha kavuşturacağımıza inanıyorum.