Asgari Ücrete Zam Beklentisi

Asgari Ücrete Zam Yapılmayacak

Milyonlarca çalışanı doğrudan, tüm çalışanları ise dolaylı yoldan ilgilendiren asgari ücret zammı gündemdeki yerini koruyor. Milyonlarca çalışan Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağını merak ediyor.

Hükümet ve MHP Açıklamaları

Hükümet asgari ücrete Temmuz ayında zam yapılmayacağını açıkladı, zam taleplerine kapıyı kapattı. Son olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret zammıyla ilgili soru üzerine "Aralık ayındaki düşüncemiz neyse aynı şekilde devam ediyor. Enflasyonla ilgili verilerimiz oldukça güzel geliyor. Hiçbir ara zam gündemimizde yok" yanıtını vermişti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise asgari ücretle ilgili olarak "Asgari ücretle muhatap olan insanların refah seviyesini yükseltmek, bu ülkede yaşayan her insanın asli görev olması lazım. Onun için buna benzer teklifler geldiği zaman biz gerekli katkıları sağlarız" demişti.

ÖTV Zammıyla Birlikte Akaryakıt Fiyatları Tavan Yaptı: İşte Güncel Durum ÖTV Zammıyla Birlikte Akaryakıt Fiyatları Tavan Yaptı: İşte Güncel Durum

CHP ve MHP Görüşmesi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP lideri Bahçeli’yi TBMM’de ziyaret etmiş ve asgari ücrete zam talebini dile getirmişti. Özel, partisinin grup toplantısında da Bahçeli ile görüşmesine ilişkin “Gayet olumlu ve verimli geçti. Bahçeli ile asgari ücrete zam talebini, Temmuz'da zam yapılması gerektiğini konuştuk" şeklinde konuşmuştu.

Sosyal Güvenlik Uzmanı'nın Değerlendirmesi

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, emekli zammı ve asgari ücrete ilişkin mesajlar verdi. Erdursun, paylaşımında asgari ücrete zam yapılmaması durumunda halkın ekonomi politikalarına tepkisinin artacağını belirtti. DUVAR

Erdursun ayrıca konut kiralarında yüzde 25 zam sınırının kaldırılması durumunda erken seçim talebinin artacağını ifade etti.