Hakkari Haber

ESOB heyetinin ziyaretleri devam ediyor

Hakkari'den İran ve Irak'a açılan Esendere, Üzümlü ve Umurlu sınır kapılarının daha aktif hale gelmesi için yetkililer ile görüşen ESOB heyeti, Gümrükler Müdürü Ertekin ve Karayolları Bölge Müdürü Aslan'ı ziyaret etti.

Abone Ol

Daha önce Ankara'da temaslarda bulunan ve bakanlıklar, daire başkanlıkları ve siyasi partiler nezdinde girişimlerde bulunarak Hakkari ve ilçelerinin sorunlarını gündeme getiren ve çözüm arayan ESOB Yönetim Kurulu üyeleri temaslarına devam ediyor.

Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Tekin yönetim kurulu üyeleri Abdi Arslan, Selami Durna ve Ayhan Adsız ile birlikte Doğu Anadolu Gümrükler Bölge Müdürü Akif Ertekin ve Karayolları Bölge Müdürü Hasan Ali Aslan'ı ziyaret etti.

Doğu Anadolu Gümrükler Bölge Müdürü Akif Ertekin ile sınır kapılarının durumunu görüşen EESON heyeti, geçen hafta Üzümlü ve Esendere Gümrük kapılarına yaptıkları ziyarette kapıların durumuna ilişkin tespit ve gözlemleri aktardı. Görüşmede Umurlu Sınır Kapısının durumunu da ele alındı.


Hakkari ve ilçelerinin Karayolları durumunu görüşmek üzere Karayolları 11. Bölge Müdürü Hasan Ali Arslan ile de bir araya gelen ESOB heyeti bu görüşme neticesinde Hakkari'nin tek bağlantı yolu olan Depin Köprüsünün yenileneceğini yerine yeni bir köprü yapılacağını söyledi.

Yüksekova - Şemdinli Karayolu genişletilmesi ve bu yol üzerinde 3 tünel yapılması projesinin programa alındığını kaydeden Tekin, dini turizmin yaygın olduğu Nehri yolunun da asfaltlanacağı bilgisini paylaştı.

Ertekin ve Aslan'a teşekkür eden Tekin, yaptıkları görüşmeden umutlu döndüklerini dile getirdi.