Savcı Kearney, Türkiye'nin Tok hakkında suçlamalarda bulunmadığını kabul etse de, Türkiye'nin gelecekte bir kovuşturma başlatma planlarının bulunduğunu belirtti. Mahkeme, Tok'un resmen suçlanmamış olmasının, iade talebine engel teşkil etmediği görüşünde.

Tok'un avukatları ise, müvekkillerinin Türkiye'de herhangi bir suçlama ile karşılaşmadığını öne sürerek, iade talebinin hukuki bir temele dayanmadığını savundu. Ancak savcılık, ABD ve Türkiye arasındaki iade anlaşmasının geniş bir yorumlamaya açık olduğunu belirtti.

İsrail Ordusunda Ateşkes İhtiyacı: Askerler Seslerini Yükseltiyor İsrail Ordusunda Ateşkes İhtiyacı: Askerler Seslerini Yükseltiyor

Savcı Kearney, mahkemenin delillerin güvenilirliğini sorgulama yetkisine sahip olmadığını, bu tür incelemelerin yalnızca Türkiye'deki yargılamalarda ele alınması gerektiğini vurguladı. Eylem Tok'un Türkiye'ye iadesinin önünde hiçbir hukuki engel bulunmadığını ifade eden savcılık, anlaşmanın hükümlerine tam olarak uyulduğunu ve Tok'un Türkiye'de yargılanması gerektiğini dile getirdi.