GÜNDEM

Fincancı’dan mesaj: Karalama kampanyasını aşıp birlikte mücadele edeceğiz

Gözaltında tutulan TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı, avukatları aracılığıyla gönderdiği mesajda, “Bu karalama kampanyasını da aşıp birlikte mücadele edeceğiz” dedi.

Abone Ol

Federe Kürdistan’da HPG'lilere yönelik kimyasal silah kullanılmasına ilişkin yaptığı tespitler nedeniyle hedef gösterilen ve “örgüt propagandası” iddiasıyla gözaltına alınan Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı, sabah saatlerinde gözaltına alınmasının ardından Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne getirildi.

Hakkında 24 saatlik gözaltı kararı alınan ve yarın sabah saatlerinde savcılık ifadesi için Ankara Adliyesi’ne getirilmesi beklenen Fincancı, avukatları aracılığıyla bir mesaj gönderdi.

Bilimsel kaynaklarla görüşlerini açıklayacağını ancak gerçek dışı bir durumla karşı karşıya kaldığını belirten Fincancı, dayanışma gösteren kamuoyuna teşekkür etti.

‘BİLİMSEL GÖRÜŞ SÜRECİNİ AKTARACAKTIM’

Fincancı, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Sevgili yol arkadaşlarım, bu gerçek dışı durum ile karşı karşıya kaldığınız için üzgünüm. Ancak dayanışma ile bu gerçek dışı süreci aşacağımızı biliyorum. Sizlere kaynaklarıyla bilimsel görüş sürecini aktaracaktım, fırsatım olmadı. Bu süreç bitince delillendirme üzerine bir toplantı yapalım.

Sizlerin kesinlikle çok yoğunluğunuz vardır, bu yoğunluğa maalesef ben de katkı sunmuş oldum. Bu karalama kampanyasını da aşıp birlikte mücadele edeceğiz. İnsanca bir sağlık sistemini hep birlikte kuracağımız günlere dayanışmayla.”