HAKKARİ

Hakkari Yeni Yıl Mesajları - 2021

Hakkari 2021 yeni yıl mesajları.

Abone Ol

Hakkari'nin Durankaya Belediyesi başkanı İsmail Demirci yeni yıl nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan demirci mesajında şu ifadelere yer verdi: "2021 Yılının Ülkemize ve İnsanlığa Barış, Huzur, Refah , Mutluluk ve Sağlık getirmesini diler, içinde bulunduğumuz Pandemi sürecinin bi an önce millemiz içinden def olmasını Yüce Allahtan niyaz ederim. Tüm Milletimizin yeni yılının hayırlı ve bereketli olmasını diler, yeni yılınızı en içten duygularımla kutlarım"

Hakkari Baro Başkanı Ergün Canan: ''Yeni bir yıl olan 2021 yılının, demokrasinin tüm olanaklarından faydalanabilindiği, insan hak ve hürriyetlerinin sınırlandırılmadığı, hukukun üstünlüğünün kağıt üstünde kalmadığı, adalet’e olan inanç ve güvenin sarsılmadığı bir yıl olması en büyük arzumdur. Bu anlamda 2021 yılının, başta sağlık ve adalet olmak üzere; huzur, mutluluk ve hoşgörü getirmesini ümit ediyorum. Tüm hemşehrilerimin yeni yılını kutluyor, herkese esenlikler diliyorum.''

HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede ''Demokrasiye, temel hak ve özgürlüklere, eşitliğe, adalete ve demokratik siyasete yoğun faşist saldırıların pervasızca yaşandığı bir yılı, kesintisiz direniş ve mücadele ile geride bırakmış bulunmaktayız" dedi. Dede, yeni yıl mesajının devamında şunları söyledi; Geride bıraktığımız yıl demokrasi, özgürlükler ve hukuk adına yoğun haksızlıkların yaşandığı bir yıl olmuştur. Eğitim, sağlık, ekonomi ve adalet başta olmak üzere Saray iktidarının kendini ve yandaşlarını önceleyen, yine kendinden olmayana yaşam hakkı tanımayan ırkçı faşist politikaları; sınırların dahi dışına çıkarak dünya barışını ve tüm dünya halklarına tehdit eder boyuta varmıştır. İnsanlar, ormanlar, tarihi eserler, doğada yaşayan tüm canlılar hatta mezarlarında ebedi istirahatgahlarında olanlar dahi bu iktidarın faşist politikalarına maruz kalmıştır. Tüm halklar nezdinde artık hiçbir meşruiyeti kalmayan bu zihniyetin sonu, yürütülen demokrasi ve özgürlük mücadelesiyle gün be gün yaklaşmaktadır. Yaptıkları tüm haksızlıkların ve hukuksuzlukların hesabının sorulacağı ve yargılanacakları bir gelecek bizi beklemektedir. İnsanlık adına umut ve beklentilerin daha da arttığı, barış ve özgürlük taleplerinin daha da yükseldiği yeni bir yıla giriyoruz. 2021 eşitlikten, emekten, demokrasiden yana halkların taleplerine ulaşacağı bir yıl olacaktır. Bu coşkuyla barış, eşitlik ve demokrasi ilkeleri üzerine kurulu dünya özlemiyle halklarımızın yeni yılını kutluyor, mutluluk dolu bir yıl diliyorum.'''

İYİ Parti İl Başkanı Yaşar Yorulmaz; '''Sevdiğimiz bir çok insanı kaybettiğimiz, hastalıklarla, afetlerle ve ekonomik sıkıntılarla mücadele ettiğimiz, hafızalarımızda kötü hatıralar bırakan bir yılı geri bıraktık. Huzur bulmanın, sağlıklı olmanın ve refaha kavuşmanın, takvimdeki rakamlara bağlı olmadığını biliyoruz; Ama yine de 2021 yılının devletimize, aziz milletimize ve tüm insanlığa hayırlar getirecek bir yıl olmasını temenni ediyor, herkese sağlıklı ve mutlu yıllar diliyorum.''

DEVA Partisi İl Başkanı İbrahim Piruzbeyoğlu: "Salgın hastalık, ekonomik kriz, doğal afetlerle dolu geçirdiğimiz millet olarak çok büyük kayıplar verdiğimiz ve çok büyük fedakarlıklarda bulunduğumuz 2020 yılını geride bıraktık. 2021 yılının Hastalıkları geride bıraktığımız, ekonominin düze çıktığı, işsizliğin son bulduğu, hukukun ve adaletin üstün geldiği, barışın huzurun hüküm sürdüğü, ayrımcılığın ötekileştirmenin olmadığı, huzur mutluluk sevgi dolu bir yıl olması temennisiyle bütün milletimizin ve özelde bütün Hakkarili hemşehrilerimizin yeni yılını kutlar saygılar sunarım.

Yeni yılı basın mensupları ile hatıra fotoğrafı çektirerek kutlayan Eski Ak Parti Milletvekili A. Muttalip Özbek, 2021'in huzurlu ve sağlıklı geçilmesini temenni etti. Özbek; "Saygıdeğer Hakkari’li hemşerilerimin yeni yılını en işten dileklerimle kutlar 2021 yılının Hakkarimize ülkemize ve milletimize bol bereketli sağlık ve huzur dolu bir yıl olmasını temenni ediyorum"

DEVA Partisi Şemdinli İlçe Başkanı Abdulvahit Şendul mesajında şunları söyledi; Korona virüs, depremler, seller derken tüm dünya için kabusa dönen 2020 yılını uğurlamanın vakti geldi. Tabi bu kadar zor bir yılın içinde yeni umutlar heyecanlar oldu ülkemize bayrağımıza demokrasi ve geleceğimiz olan çocuklarımıza miras bırakacağımız yeni bir parti Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) 2020 yılının içinde kuruldu. Tüm zorluklara engellere rağmen 2020 yılında teşkilatlanmayı tamamladı ve büyük kongresini yaptı. 2020 yılının ilk çeyreğinde Bir damla ile başladı ve son kongrede bu enerjisi yüksek bir Nehir’e dönüştüğünü tüm Türkiye gördü. Artık 2021 yılına girmenin heyecanı mutluluğunu yaşarken Genel Başkanımız Ali BABACAN’ın büyük kongrede dediği gibi ;”Artık Türkiye konuşacak, herkes kazanacak”. DEVA kadroları olarak milletimizle el ele gönül gönülle daha güzel bir Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz. 2021 yılının ülkemize ve tüm dünyaya sağlık, huzur ve mutluluklar getirmesini Rabbimizden niyaz ediyoruz. Tüm Hakkarili hemşerilerimizin yeni yılını kutluyoruz. Aileleriyle birlikte sağlıklı mutlu huzurlu yıllar diliyorum. Yeni yılda DEVA ile başlıyoruz tedbirleri elden bırakmayalım kurallara riayet edelim. DEVA lı Kucaklaşacağımız günler yakındır inşallah. Tüm hemşerilerimizi aziz milletimizi saygı ve sevgiyle selamlıyoruz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza, Allahtan rahmet ailelerine sabırlar diliyorum. Yeni yılımız hayırlı olsun.

Gelecek Partisi İl Başkanı Hamit Duran; “Sevinçleri ve üzüntüleriyle 2020 yılını geride bırakarak, umut ve beklentilerle yeni bir yıla girmenin mutluluk ve heyecanını yaşıyoruz. 2020 yılı tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını ile mücadele etmekte olduğumuz bir yıl oldu. Salgından korunmak ve yayılmasını engellemek adına büyük mücadele verdik ve vermeye devam ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, Hakkarili başta hemşehrilerim olmak üzere, koronavirüs salgınıyla mücadelede büyük bir özveri ve fedakârlık içinde çalışan sağlık personelimizin ve güvenlik güçlerimizin, basın mensuplarımız ile aile ve yakınlarının, yeni yılını en samimi duygularımla kutluyor, 2021 yılının ülkemize ve milletimize sağlık, huzur, mutluluk ve başarı getirmesini temenni ediyorum.”

Kanaat Önderi Fatih Keskin: "2021 yılının dünyada ve ülkemizde bıraktığı hüzün, korku ve çaresizliğin tarih sahnesinden silindiği, milletimizin barış içerisinde, sağlıklı, huzurlu ve bol kazançlı olduğu, ülkemizin hem komşu devletlerine hem de dünya devletlerine karşı ekonomik sosyal ve hukuksal anlamda üstün olduğu mutlu bir yıl diliyorum. Milletimizin yeni yılı kutlu olsun, Esenlikler diliyorum.

Hakkari Valisi ve Belediye Başkanı İdris Akbıyık; 'Üzücü olayları, acıları, anıları ve sevinçleriyle bir yılı daha geride bırakıyor, mutlu yarınlara ulaşma umutlarımızı canlı tutarak, yeni bir yıla giriyoruz. Her yeni yılın getirdiği iyimserliklerle, hepimiz kişisel ya da toplumsal olarak geleceğe dönük yeni umutlar ve yeni beklentiler içindeyiz. Temennimiz, içinde bulunduğumuz pandemi sürecinde, hastalığı başta milletimiz olmak üzere tüm insanlığın yenmesi, virüsün enkazının kaldırılması, yaraların gecikmeksizin sarılmasıdır. Ülkemiz ve Dünyanın her yerinde insanların bugünden daha sağlıklı, huzurlu, mutlu ve müreffeh bir şekilde hayatlarını sürdürmeleridir. Yeni yılı daha anlamlı kılmak için, veda ettiğimiz yılda yapmış olduğumuz bütün iş ve davranışlarımızın muhasebesini yapıp, olumsuzluklarımızdan ders çıkarmak, daha iyiye, güzele ve doğruya yol almak gayretinde olmalıyız. Yeni yılda, en çok ihtiyacımız olan şey; birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirerek korumaktır. Amacımız, Ülkemizin bölünmez bütünlüğünü ve tekvücut olarak kenetlenmemizi tüm dünyaya göstermek olmalıdır. Bunun için, daha çok çalışıp üreterek, ülkemizi daha ileri ve medeni devletler seviyesine çıkarmak, en önemli vatandaşlık görevi ve vatan borcu olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle yeni yılın, tüm vatandaşlarımıza ve bütün insanlığa, sağlık, barış, huzur ve mutluluk getirmesini temenni eder, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan mesai arkadaşlarımın, özel sektör çalışanlarımızın, basın mensuplarımızın ve tüm Hakkârili vatandaşlarımızın yeni yılını en içten duygularımla kutlarım.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Emin Yıldırım: "Acısıyla tatlısıyla 2020 yılını geride bırakarak 2021 yılına girmenin heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Her yeni yıl, umutların yeşerdiği, iyimserliğin hâkim olduğu, daha iyi hayat şartlarına ulaşma yolunda beklentilerin arttığı bir ortam oluşturmaktadır. Yeni yılda ülkemizin kalkınmada daha ileri gitmesi, refah ve huzur ortamının devam etmesi en büyük temennimizdir. Hakkâri Gençlik Spor İl Müdürlüğü olarak yeni yılda ilimiz adına ortaya koyduğumuz hedefleri gerçekleştirebilmenin, gençlerimize daha fazla sosyal, kültürel ve spor faaliyet imkânları sunabilmenin gayreti içerisinde olacağız. Bu duygu ve düşüncelerle yeni yılın Ülkemize ve tüm Dünyaya sağlık, mutluluk ve huzur getirmesi dileğiyle, yeni yılımızı kutluyorum.

KESK Hakkari Şubeler Platformu: İnsanca bir yaşam, Emek, Demokrasi, Barış ve özgürlük mücadelemizin sürdüğü fakat ağır pandemi koşullarında yoksulluk, işsizlik hak kayıpları, can kayıpları, kadın cinayetlerinin yaşandığı 2020 yılını geride bırakıyoruz. 2021 Yılının -Halk sağlığı açısından pandeminin ortadan kalktığı - Kadın cinayetlerinin yaşanmadığı - Emek mücadelesinin görünür olduğu - Demokrasi ve insan hakları ihlallerinin olmadığı Hayatın eşitlik ve özgür temelinde yeniden inşa edildiği bir yıl olması dileğiyle yeni yılınızı kutlarız.

İHD Şube Başkanı Tayyip Canan, mesajda şu ifadelere yer verdi. ''2021 yılının ;Barış, Demokrasi, özgürlük , Eşitlik,İnsan Haklarına saygı ve Hak İhlallerinin yaşanmayacağı bir yıl olması dileğiyle 2021 yılının herkese iyi bir yıl olmasını diliyorum.''dedi.

Türk Hava Kurumu (THK) Hakkari İl Başkanı Salih Kahraman; Yeni yılda tüm umutlarınız gerçekleşsin ve yüzünüzden gülmek eksik olmasın. Yeni yıl, geleceğin ilk adımıdır, adımlarınız sizi mutluluğa götürsün. Kötülükleri şutlayın, iyiliklere kucak açın. Bu vesileyle; geride bıraktığımız dönemin kötü izlerinin bir an önce silinmesi dileğiyle milletimizin yeni yılını kutluyor, 2021'in insanlığa ve ülkemize sağlık, başarı, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum"

Şoförler Odası Başkanı Abdi Arslan: '' 2020 yılı sağlığımızın kıymetini çok iyi anladığımız bir yıl oldu. Mart ayında tanıştığımız korona virüs ülkemizi etkisi altına alarak çok zor zamanlar geçirmemize sebep oldu. Bu süreçte sağlığımızın kıymetini fazlasıyla anladık. Umarım 2021 yılında yaşadığımız bu zor süreci atlatmış oluruz. Bu süreçte birçok sevdiğimizi kaybettik, bir nefesin önemini anladık. Hayatını kaybeden herkese Allah’tan rahmet diliyorum. Umarım hastalarımız biran önce iyileşir ve 2021 yılında korona virüse veda ederiz. Tüm halkımıza sağlık, mutluluk, huzur dolu bir yıl geçirmelerini diliyorum” dedi

Eczacı Azat Vural: "Sevinç ve Hüzünleri, Acı ve Tatlı Anılarıyla Bir Yılı Daha Geride Bıraktık. Yeni yılda, her şeyin gönlünüzce olmasını diler, tüm beklentilerinizin gerçekleşmesini temenni ederim" Mutlu yıllar Hakkari.

Atatürk Düşünce Derneği (ADD) Hakkari İl Temsilcisi Aytekin Karahanlı: 'Maskesiz dolaştığımız,çalıştığımız,ürettiğimiz,okuyup öğrendiğimiz, sevdiğimiz, sevildiğiniz, dostlarımızın yanımızda olduğu mutlu huzurlu sağlıklı bir yıl geçirmemiz dileğiyle yeni yılınız kutlu olsun''

Hakkari Muhtarlar Derneği Başkanı Ferdi Aksaç ve yönetim kurulu üyeleri Yıldırım Yılmaz, Abdullah Kahraman Kemal Erol; “2020 yılını geride bırakıyor; yeni umutlarla yeni bir yıla hazırlanıyoruz. 2021 yılının ülkemize, ulusumuza ve tüm insanlığa; barış, kardeşlik, huzur, bereket, birlik, beraberlik, dayanışma ve mutluluk getirmesini, dünyanın ortak sorunlarının çözülmesi için yeni bir başlangıç oluşturmasını diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle tüm vatandaşlarımızın yeni yılını en içten duygularımla kutluyorum” dedi.

AL-KA Yangın Söndürme ve Güvenlik Sistemleri, Mustafa ve Harun Kaya; "Geride bıraktığımız yılda insanlık olarak çektiğimiz acıların yeni yılda dağıldığını görmek umudu ile "Yeni Yılın" Ülkemize, milletimize ve devletimize hayırlara vesile olması dileği ile tüm insanlığın yeni yılını en içten dileklerimle kutlarım"

Sibar otel, ümit ipragaz ve Mazlum Ümit petrolü adına iş insanı Sinan Ümit “ 2021 yılı size sağlık, mutluluk, başarı ve bol kazanç getirsin.Neşe dolu bir yıl geçirin inşallah… 2021 yılının ülkemiz, ailemiz ve hepimiz için mutlu ve başarılarla dolu olmasını temenni ediyorum.

Çetin İnşaat Mimar Derman Çetin: “Her yeni yıl, yeni umutları da beraberinde getirir. 2021 yılının da, bir önceki yıldan daha iyi olmasını, ülkemiz ve milletimiz için huzur, barış ve kardeşlik duygularını pekiştirmesini diliyorum. Bu duygularla, başta ülkemiz ve Hakkarili hemşehrilerimin yeni yılını kutlar; sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir yıl geçirmelerini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Berçelan Turizm Reyhan Ağacanoğlu; 2021 yılının huzur, barış, kardeşlik, sevgi ve saygı dolu geçmesi dileklerimle,tüm dünyayı etkisi altına alan virüs salgınının son bulması ve tüm meslektaşlarımıza kazasız belasız günler dilerim"

Nupelda Kopyalama Merkezi Murat Çiftçi: 2021 Yılının Hakkari halkına sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini, ülkemiz ile tüm insanlık için barış ve kardeşlik yılı olmasını temenni ederiz"

HDP İl Örgütüi: Hemwelatiyén me yén rézdar û xoşewîst. Tevahiya cihané ji ber éşa pandemiyé salekî pir dijvar jî û hé dijî, di bin siya éşa koronayé li hember desthilatdaran şoreş jî bé navber meşî û dé hertim bimeşe. Ji ber wé éşa koronayé me wek gelé hekaryan gelek xweştiviyén xwe winda kirin. Em cardî sersaxiyé ji bo hemwelatiyén xwe dixwazin, xwedayé dilowan demekî néz wé éşé naw tewahîya cihané ra bike. Me salek dijvar li pey xwe hişt, isal jî girtin kuştın û hvd wé axa pîroz kém ne bun, em hertim desté xwe ra dikin erşa lawa ji xwedayé dilowan dikin, da ku rojhilata navîn îro pé da bikeve aramî û wekhevîyé. Tu dema wekî wî demî, em ji bo aşitîyekî mayinde ew qas hévîdar nebuyne, hévî mirova dide jiyan kirin, hévî feraseté hişk şîn dike, hévî nan û awé péwîstiye. Sala nu emé hévîyén xwe wek réxistin mezin bikin. Û em hévîdarin di serîda ew sala nu bibe sedemé azadiya gelé kurd, bi kesayetiya gelé kurd re bibe sedemé azadiya tewahiya gelén bindest. Bi van hest û ramanan em wek réxistina gelan sersala tewahiya gelén aşîtî xwaz û bindest pîroz dikin. HDP İl Eşbaşkanları Sinan Kaya ve Sipan Turan

ORKA Mimarlık, Orhan Kahraman: 2021 yılına gireceğimiz şu günlerde istediğiniz her şeyin gerçekleşmesi dileğiyle. Geleceğinizi oluşturacak her yeni gün bir önceki günden daha güzel, isteklerinize uygun ve sizi mutlu edecek şekilde olsun! İyi Seneler!

Hakkari Kuyumcular Derneği Başkanı Mehmet Gür: Çok zor bir yılı geride bırаktık. Yeni yıl tüm umutlаrınа çiçek аrtırsın, mis kokulu bаhаrı getirsin. 2021 yılına gireceğimiz şu günlerde istediğiniz her şeyin gerçekleşmesi dileğiyle. Geleceğinizi oluşturacak her yeni gün bir önceki günden daha güzel, isteklerinize uygun ve sizi mutlu edecek şekilde olsun.

Nişan Kuyumculuk Süleyman Kanat: "2021 yılının sağlık, mutluluk, başarı ve bol kazanç getirmesi dilekleriyle. Neşe dolu yıllar"

Zerda Kuyumculuk Sezer Baş: "2020 yılı acılarımızla, sevinçlerimizle geride kalacak. 2021 daha fazla umut, daha fazla sevinç, daha fazla mutluluk getirsin. Yaşamınızda güzel yıllar, mutlu yarınlar, gerçek dostluklar hep sizinle olsun. Yeni yılın size ve tüm sevdiklerinize sağlık, mutluluk, neşe, başarı, bolca para, sevgi ve huzur getirmesini dilerim. Mutlu Yıllar Hakkari"

AHS sahibi İş İnsanı Nevzat Kazak: "Zorlu bir yılı geride bıraktık. Sadece yılı değil, bir çok sevdiğimizi, muhabbeti, sıcaklığı, sarılmayı, dokunmayı bıraktık. Bırakmadan önce kıymetini yeterinde bilmediğimiz ne varsa 2020 acı bir şekilde yaşattı bize. 2021 yılına gireceğimiz şu günlerde istediğiniz her şeyin gerçekleşmesi dileğiyle, iyi seneler! Yeni yılda umutlarınız gerçek, gerçek mutluluklarınız sonsuz olsun! İyі Yıllar"

İş insanı Mehmet Seven, yeni yıl mesajında şu ifadelere yer verdi; "Geride bıraktığımız yılda insanlık olarak çektiğimiz acıların yeni yılda dağıldığını görmek umudu ile "Yeni Yılın" Ülkemize, milletimize ve insanlığa hayırlara vesile olması dileği ile tüm dünya halklarının yeni yılını en içten dileklerimle kutlarım"

Kaya Plaza: Yeni yılda tüm dargınlıkların bitmesi ve barış içinde yaşanması dileğimle. Kardeşliğin doğduğu, sevgilerin birleştiği, belki durgun, belki yorgun, yine de mutlu, yine de umutlu, yine de sevgi dolu nice yıllara!

İş İnsanı İhsan Atalay: "Yeni yılın en güzel müjdeler, en güzel sürprizlerle kapınızı çalması ve yeni yılı tüm dünyaya ümit saçan gülücüklerle karşılamanız dileğiyle. Yeni yılınız kutlu olsun"

Ak Parti Hakkari İl Başkanı Emrullah Gür, Yeni Yıl Dolayısıyla Yayınladığı Mesajda, "Yeni Yılın Hem Ülkemiz, Hem de Tüm Dünya İnsanları için Barışın, Sevginin ve Hoşgörünün Hâkim Olduğu Bir Yıl Olmasını Diliyorum" dedi. Başkan Gür," Acısı, tatlısı ve üzüntüsüyle bir yılın geride kaldığını belirterek "Yeni ümitler ve yeni beklentilerle yeni bir yıla daha giriyoruz. Tabi ki öncelikle dileğimiz ülkemiz ve tüm dünyada barışın, sevginin ve hoşgörünün egemen olması insanlarımızın refah içinde yaşamasıdır. Yeni yılda ve daha nice yıllarda halkımızın gücüne inanarak, ümidimizi canlı tutarak, karamsarlığa kapılmadan, yorulmadan, kardeşlik hukukuna sadık kalarak tüm Türkiye’ye ve Hakkarililere huzur ve güven ortamında sağlıklı ve sıhhatli yeni yıllar temenni ediyorum” dedi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Muharrem Tekin; ''Nerede yaşam varsa orada umut vardır. 2020 yılında yaşanan olumsuzluklar, umut etmemize engel olmasın. Yeni yılda tüm umutlar sağlık, mutluluk, huzur ve Barış olsun. 2020 Yılında yaşanan olumsuzlukların, yeni yılla birlikte bir daha yaşanmamasını diliyorum. Esnaf ve Sanatkarlarımıza bolluk, bereket ve hayırlı kazançlar temenni ediyorum.

CHP İl Başkanı Nazım Demir; “2020 yılı her açıdan zor bir yıl oldu. Yaşanan ekonomik sıkıntıya bir de corona virüsü salgını eklendi. Zamanında ve yerinde alınmayan tedbirler esnafın, sanayicinin, üreticinin belini büktü. Seçim meydanlarında verilen sözler bu yıl da hayal oldu. Emekli, memur, işçi bu sene de beklentilerini elde edemedi. Hak ihlalleri, adaletsizlik, kadına yönelik şiddet gibi insan hakları ihlalleri artarak devam etti. Aynı anlayış iktidarda oldukça her gelen yıl giden yılı aratmaya devam edecek. Halktan yana politikalar üretecek anlayışın iktidar olması temennisi ile yeni yılı karşılıyoruz. Bizim hala umudumuz var. Yeni yılda da adalet, demokrasi, hukuk, özgürlük mücadelemizi sürdüreceğiz. Yoksulluğun, issizliğin olmadığı, adaletsizliğin yerini hukukun, kavgaların yerini barışın aldığı, eşit, adil bir Türkiye dileğiyle; tüm halkımızın yeni yılını içtenlikle kutlar, sağlık, mutluluk ve başarı dolu günler dilerim” dedi.

Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Kenan Beyter; "2020 tüm insanlık için zor bir yıl oldu.2021 geriye kalan yıllarımız içerisinde huzurun,kardeşliğin,sevginin,hoşgörünün zirveye çıktığı pandeminin bittiği;ve herkesin güzel duygularla hatırlayacağı bir yıl diliyorum. Yeni yılınız kutlu her şey gönlünüzce olsun."dedi.

Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Mesut Keskin; ''2021 yılının tüm insanlık alemine başta sağlık, huzur ve refah getirmesini en kalbi duygularımla temenni ederim.''

Hakkari Gençlik ve Engelliler Derneği başkanı Yavuz Aydoğdu; Engelliler başta olmak üzere bütün halkın yılbaşını kutladı. Bugün günlerden 31 Aralık 2020 senesinin son günü: 2021 yılbaşı için geri sayım başladı.Her önemli günde olduğu gibi,bugünde sevdiklerimize kendimizi hatırlatmak için en kısa ve hızlı olarak yılbaşı mesajları göndermek oluyor. Kısaca 2021 yeni yılınız kutlu olsun,mutlu yıllar hoş geldin 2021 demek yerine barış ,kardeşlik,sağlık,umut engelsiz yarınlar için en güzel günlerimiz olsun ben beyaz yağan karlar örtsün geçmişimizin hatalarını,yeni yılımız yepyeni bir gelecek sunar bize ve yeni başlangıçlar, yeni yılın tüm insanlığa ve engelsiz tüm günlerimize ülkemize barış, mutluluk getirmesi dileğiyle tüm engelli ve diğer vatandaşlarımızın yeni yılını kutlarım, her şey gönlünüzce olsun"

Doğu Anadolu Bölgesi Gaziler ve Şehit Aileleri Federasyonu Genel Başkanı Abdurrahman Er; ''Nice yıllar geldi geçti hayatımızdan. Her gelen yeni yıla yepyeni umutlarla, hayallerle girdik. Gün geldi ağladık, gün geldi hüzünlendik. Gün geldi gülüp eğlendiğimiz günlerimiz, anılarımız oldu. 2020 yılı ne yazık ki dünyamız İçin, ülkemiz için güzel geçtiğini söylememiz mümkün değildir. Covit-19 hastalığı dünyada olduğu gibi ülkemizde de büyük bir tahribat bırakmıştır. Binlerce vatandaşlarımızın vefatına sebep olmuştur. Depremler ve sellerden dolayı onlarca insanımızı kaybettik. Kısacası 2020 yılı hepimiz için acılarla dolu bir yıl olmuştur. 2021 yılının Ülkemiz için Bölgemiz için güzel şehrimiz için hayırlara, huzur dolu, bereketli günlere, herkesin iş aş Sahibi olduğu, Mutlu olduğu bir yıl olması dileğiyle Başta Şehit ve Gazi Ailelerimiz olmak üzere tüm milletimizin yeni yılını kutlarım.''dedi.

Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş;" Yeni yılınızı kutlar, Yeni yılın sağlık, mutluluk ve başarılar getirmesini temenni ederiz"

Esendere Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu; ''Sevdiğimiz bir çok insanı kaybettiğimiz, hastalıklarla, afetlerle ve ekonomik sıkıntılarla mücadele ettiğimiz, hafızalarımızda kötü hatıralar bırakan bir yılı geri bıraktık. Huzur bulmanın, sağlıklı olmanın ve refaha kavuşmanın, takvimdeki rakamlara bağlı olmadığını biliyoruz; Ama yine de 2021 yılının devletimize, aziz milletimize ve tüm insanlığa hayırlar getirecek bir yıl olmasını temenni ediyor, herkese sağlıklı ve mutlu yıllar diliyorum.''