SPOR

Galatasaray, Elfsborg İle UEFA Avrupa Ligi'nde Karşılaşıyor

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi 3. haftasında yarın saat 17.30'da RAMS Park'ta İsveç ekibi Elfsborg ile karşılaşacak.

Abone Ol

Sarı-kırmızılılar, oynadıkları ilk iki maçta 1 galibiyet ve 1 beraberlik alarak toplamda 4 puanla grupta 8. sırada bulunuyor. Elfsborg ise 1 galibiyet ve 1 mağlubiyetle 3 puanla 16. sırada yer alıyor.

Önceki Maç Performansları

Galatasaray, Avrupa Ligi'nin ilk haftasında evinde Yunan temsilcisi PAOK'u 3-1'lik skorla geçerken, ikinci haftada konuk olduğu Letonya takımı RFS ile 2-2 berabere kaldı. Öte yandan Elfsborg, ilk haftada AZ Alkmaar’a deplasmanda 3-2 kaybetti; ancak ikinci haftada Roma'yı 1-0’lık skorla mağlup ederek moral buldu.

Galatasaray'ın Avrupa Kupalarındaki Geçmişi

Galatasaray, bugüne kadar Avrupa kupalarında toplam 320 maça çıktı. Bu karşılaşmalarda 114 galibiyet, 121 mağlubiyet ve 85 beraberlik elde etti. Sarı-kırmızılı ekip, rakip fileleri 434 kez havalandırırken, kalesinde 479 gol gördü. Avrupa Ligi adı altında oynanan 96 maçta ise 38 galibiyet, 32 beraberlik ve 26 mağlubiyet aldı. Cimbom, bu müsabakalarda 151 gol atarken, kalesinde 122 gol gördü.

Okan Buruk’un Avrupa Performansı

Galatasaray’ın teknik direktörü Okan Buruk, Avrupa kupalarında şimdiye kadar 18 maça çıktı. Bu maçlardan 8'ini kazanırken, 6'sını kaybetti ve 4 karşılaşma berabere tamamlandı. Buruk'un, Şampiyonlar Ligi grup ve elemelerinde 14, Avrupa Ligi'nde ise 4 maçta görev aldığı kaydedildi.

İsveç Takımlarıyla Rekor

Galatasaray, Elfsborg ile UEFA organizasyonlarında daha önce karşılaşmadı. Sarı-kırmızılılar, bugüne kadar İsveç takımlarıyla 7 kez mücadele etti; bu maçlardan 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 mağlubiyet aldı. Galatasaray'ın İsveç ekiplerine karşı elde ettiği tek galibiyet, 15 Eylül 1976'da deplasmanda AIK'yi 2-1 yenerek gerçekleşti.

Galatasaray'da Sakat ve Cezalı Oyuncular

Galatasaray, Elfsborg maçı için kaptan Fernando Muslera'nın kırmızı kart cezasından dolayı forma giyemeyeceğini duyurdu. Muslera, Young Boys ile oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi play-off rövanşında gördüğü kırmızı kart nedeniyle 3 maç men cezası aldı. Ayrıca, Macar futbolcu Roland Sallai'nın UEFA listesinde yer almaması ve Senegalli futbolcu Ismail Jakobs'un sakatlığı sebebiyle kadroda bulunmayacak.

Elfsborg'un Avrupa Serüveni

Elfsborg, bu sezon UEFA Avrupa Ligi elemelerine 1. turdan başladı ve 4 tur geçerek gruplara kaldı. İsveç Ligi'nde ise 27 karşılaşmada 12 galibiyet, 5 beraberlik ve 10 mağlubiyetle 41 puan toplayarak 7. sırada bulunuyor. Ligde attıkları 50 gole karşılık, kalesinde 42 gol gördüler.

Maç Hakemi

Galatasaray - Elfsborg karşılaşmasını Slovenya Futbol Federasyonu’ndan Matej Jug yönetecek. Jug’un yardımcıları Matej Zunic ve Manuel Vidali olacakken, maçın 4. hakemi Mihael Antic olarak belirlendi. VAR'da Alen Borosak, AVAR'da ise Asmir Sagrkovic görev alacak.

Sarı-kırmızılılar, bu zorlu mücadelede sahadan galibiyetle ayrılarak grup sıralamasında daha iyi bir konuma gelmeyi hedefliyor. Taraftarların destekleyeceği Galatasaray, Elfsborg'u mağlup ederek Avrupa kupalarındaki iddiasını sürdürmek istiyor.