TRT'nin gerekçe gösterilmeden işten uzaklaştırdığı ve üç gün önce gözaltına alındıktan sonra hastaneye kaldırılan gazeteci Elif Akkuş, Ankara 2 Nolu Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.

Akkuş, gözaltına alındıktan sonra bugün tutuklanma istemiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

12 Punto’dan Gazeteci Müyesser Yıldız’ın haberine göre Akkuş, adliyede tekrar fenalaştı. Akkuş’un duruşma salonundaki sorgusu sedyeyle ve doktor eşliğinde başladı.

HAKİM GÖRÜŞMEYİ KABUL ETMEDİ

Yıldız'ın aktardığına göre Sulh Ceza Hakimliğinin önünde beklerken Elif Akkuş bir kez daha fenalaştı. Avukatları 112'yi arayıp, ambulans istedi. Gelen doktorlar Akkuş'un tansiyonunun 17/10 olduğunu söyleyip, Akkuş'u gözetim altına almak istedi. Avukatlar durumu anlatıp, izin istemek için hakimle görüşmek istedi. Ancak hakim görüşmeyi kabul etmedi. Doktorlar, çareyi ambulanstan tansiyon ilacı ve sedye getirmekte buldu.

ANNESİYLE VEDALAŞTI

Tutuklama kararı verilen Akkuş annesiyle vedalaşırken, "En gururlu ayrılışım bu!" ifadelerini kullandı. Annesi Gülseren Akkuş ise, "Kızım bu 25 yılın ödülüdür dimdik git dimdik gel" dedi.

AVUKAT ERSÖZ: İTİRAZ EDECEĞİZ

Akkuş'un avukatı Hüseyin Ersöz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, karara itiraz edeceklerini belirterek, "Haksız ve hukuka aykırı sürecin sonunda verilen tutuklama kararına ilk iş itiraz edeceğiz. Gazeteci Elif Akkuş’la özgürlükte buluşacağız" dedi.

NE OLMUŞTU?


25 yıldır TRT’de çalışan Elif Akkuş, 20 Nisan’da hiçbir gerekçe gösterilmeden açığa alındı.

Tülay Hatimoğulları Narin Güran’ın Mezarı Başında: ‘Sistemin ve İktidarın Kendisidir’ Tülay Hatimoğulları Narin Güran’ın Mezarı Başında: ‘Sistemin ve İktidarın Kendisidir’

3 aylık “Görevden Uzaklaştırma Tedbiri”nin ardından Akkuş, TRT binasına alınmadı. Akkuş, hukuka aykırı şekilde yapılan işleme karşı, Ankara 25. İdare Mahkemesi’ne dava açarak konuya ilişkin hukuki süreç başlattı.

Bu süreçte Elif Akkuş’un avukatı Ersöz de 3 aylık uzaklaştırmanın bittiğini ancak müvekkilinin TRT binasından içeri alınmadığını ve dilekçelerine yanıt verilmediğini söyledi.

Akkuş, 16 Ekim’de Ankara’da gözaltına alındı.

Akkuş daha sonra hastalık öyküsü de göz önüne alınarak, tansiyon değerlerinin düşürülememesi ve “hayati tehlikesinin bulunması” nedeniyle “Koroner Yoğun Bakım Ünitesi”ne yatırılmıştı.

Daha sonra ifade vermek üzerine Ankara Adliyesi'ne giden Akkuş'a tutuklama istemi geldi.