Colemêrg’in Gever (Yüksekova) ilçesinde fuhuş ve uyuşturucuya dair yaptığı haber sonrası 20 Eylül'de evine baskın düzenlenen JINNEWS muhabiri Rabia Önver, avukatıyla birlikte Hakkari Adliyesi'nde ifade vermek istedi. Soruşturma savcısı, Önver’in avukatına ifade almayacağını iletti. 

Önver, meslektaşlarıyla birlikte adliye önünde açıklama yaptı. Mezopotamya Kadın Gazeteciler Derneği (MKGD) ve Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) üyeleri de açıklamaya katıldı. 

Ayşe Akdoğan'ın ailesinden Yazılı Açıklama Geldi Ayşe Akdoğan'ın ailesinden Yazılı Açıklama Geldi

AV. ÖZER: İFADE ALINMADI 

Önver'in avukatı Azad Özer, müvekkili hakkında “yanıltıcı bilgi yayma” iddiasıyla soruşturma başlatıldığını aktararak, "Dosya incelemesi sonrası soruşturma savcısı ile yaptığımız görüşmede, müvekkilimizin istenildiği zaman ifadesi alınmak üzere hazır bulunduracağımızı belirttik. Savcılık ise bu süreçte herhangi bir ifade alma işlemi yapmayacağını söyledi. Gözaltı olup olmayacağına ilişkin sorduğumuz soru üzerine savcılık yakalama ve gözaltıyla ilişkin herhangi bir işlemin yapılmayacağını belirtti. Savcılık, ayrıca ilerleyen süreçte soruşturma kapsamında gerekli görülmesi durumunda avukatlarıyla iletişime geçeceğini aktardı" diye kaydetti. 

ÖNVER: MESLEĞİ SAVUNACAĞIZ

Gazeteci Önver, baskın esnasında şehir dışında olduğunu belirterek, yaşadığı aile evinin hukuksuz bir şekilde baskın düzenlendiğini kaydetti. Önver, "Soruşturma ile gazeteciliğin hedef alındığını açık bir şekilde görüyoruz. Yapılanlar tamamen halkın haber alma hakkına yönelik bir engelleme girişimidir. Sonucu ne olursa olsun yaptığımız mesleki faaliyetleri savunmaya devam edeceğiz. Hakikati açığa çıkarmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

Açıklama, “Özgür basın susturulamaz” sloganıyla son buldu.