Hakkari'nin Gazi Mahallesi H. İbrahim Şen Camii karşısında vatandaşların geçici olarak kullandığı şahıs arazisine bina temeli atılınca arka tarafta kalan ev sahipleri mağdur oldu. 

Vatandaşlar, imar yolunun açılmasını talep ederek yetkililere seslendi.

Özellikle olası bir yangın veya doğal afette ciddi mağduriyetler yaşayacaklarını belirten mahalle sakinleri, yetkililerden acilen imar yolunun açılmasını istedi.

Bir mahalle sakini, "Herhangi bir afet durumunda buradan çıkışımız mümkün değil. Yetkililerin bu duruma acilen el atmasını bekliyoruz," diye konuştu.

Diğer mahalle sakinleri de benzer endişelerini dile getirerek, inşaatın içinden geçmek zorunda kalıyoruz. İnşaatın hemen önünde imar yolun var. Fakat belediyeye yıllardır talep etmemize rağmen imar yolumuz açılmıyor. 

Hakkari'de Başıboş Köpekler 6 Koyunları Telef Etti Hakkari'de Başıboş Köpekler 6 Koyunları Telef Etti

Mahalle sakinleri sorunun çözülmesi için kararlılıkla seslerini duyurmaya devam edeceklerini belirtti.

İnşaat sahibi ise," Araziyi yılar önce satın aldım. Mahalleliler arazimden gelip gidiyordu. Onlara asla geçmeyin demedim. Bu yıl arazime binanın temelini attım. Haliyle geçebilecekleri patika yol kaldı. Onlar da inşaatın sıfırından yada içinden geçiyorlar. Yetkililer herhangi bir kaza yaşanmadan mahalleli için çözüm bulmalı" diye konuştu.