İmamoğlu'nun Cezası ve Siyasi Yasağı: İstinaf Mahkemesi’nden Sonraki Adım Yargıtay İmamoğlu'nun Cezası ve Siyasi Yasağı: İstinaf Mahkemesi’nden Sonraki Adım Yargıtay

Katar merkezli el Cezire İsrail tanklarının Gazze şehrinin dış mahallelerine yaklaştığını aktardı. İsrail ordusu, Gazze'deki kuvvetlerinin "plana göre ve kademeli olarak ilerlediğini" duyurdu. Agence France Press'e konuşan bir Gazzeli, tankların Selahaddin Caddesi'ni kestiğini ve bu caddeden geçmeye çalışan her araca ateş açtığını söyledi. Ordu sözcüsü Tuğamiral Daniel Hagari ise bu bilgiyle ilgili açıklama yapmayı reddetti.

Filistinli savaşçıların Gazze Şehri'ne girmeye çalışan İsrail güçleriyle çatıştığı belirtiliyor. Gelen bilgilere göre İsrail ordusu, Gazze Şehri'ni kısmen kesmeyi ve şeridin kuzeyini güneyden ayırmayı başardı.

İsrail ordusu, çatışmalar dördüncü haftasına girerken Filistinli sivillerin yakıt, gıda ve temiz suya büyük ihtiyaç duyduğu Gazze Şeridi'nde kara operasyonlarını genişletirken son birkaç gün içinde 600'den fazla hedefi vurduğunu açıkladı. Ordunun sabah saatlerinde yaptığı bir açıklamada ise ülkenin kuzeyinde bir tankın devrilmesi sonucu bir askerin öldüğünü, iki askerin de ağır yaralandığı duyurulmuştu. Ölen askerin 31 yaşındaki Kudüs doğumlu Astsubay Üstçavuş Yinon Fleischman olduğu belirtilmişti.