İsrail ordusu, başkent Beyrut'un da aralarında olduğu Lübnan kentlerine hava saldırılarını iki gündür sürdürürken Gazze Şeridi'ne saldırmaya da devam ediyor. Filistinli sağlık yetkilileri, İsrail'in Gazze Şeridi'nin orta ve güney bölgelerine düzenlediği son saldırılarda en az 22 Filistinlinin hayatını kaybettiğini açıkladı. İsrail tanklarının, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde ve güneydeki Refah kentinin batısında ilerlediği belirtildi.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Gazze Şeridi'nde yaşayan Filistinliler, İsrail ordusunun bölgenin doğu ve iç kesimlerine çok sayıda evi havaya uçurduğunu anlattı. İsrail'in düzenlediği saldırılardan birinin de Nusayrat mülteci kampını hedef aldığı, burada bir eve düzenlenen saldırıda üçü kadın, altı Filistinlinin öldüğü bildirildi. 

SULLIVAN: BIDEN, GAZZE'DE ATEŞKESTEN VAZGEÇMEDİ

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırıları sürerken, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, bugün bir açıklama yaparak, ABD Başkanı Joe Biden'ın Hamas ve İsrail arasında ateşkes ve rehine takası anlaşmasına ulaşma konusunda kararlı olduğunu söyledi. 

Sullivan, bugün New York'ta yapılan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda son kez ABD Başkanı sıfatıyla konuşma yapması beklenen Biden'a işaret ederek, "O kesinlikle vazgeçmedi" diye konuştu. Sullivan, Biden'ın konuşmasından saatler önce MSNBC'ye verdiği röportajda, Biden'ın Gazze'de ateşkes ve rehine anlaşması için çalışmak ve İsrail'in Gazze ve Lübnan'a saldırılarının sürdüğü bir dönemde Orta Doğu'da topyekun bir savaşı engellemek üzere New York'ta toplanan dünya liderleriyle 'kafa kafaya verip konuşacağını' belirtti. 

Özellikle Hamas ve Siyasi Büro Başkanı Yahya Sinvar'ın 'anlaşma yapmak istemediğini' savunan Sullivan, "Ama biz buna devam etmekte kararlıyız" ifadelerini kullandı. 

Beyrut'ta İsrail Hava Saldırısı: İlk Belirlemelere Göre Ölü Sayısı Artıyor Beyrut'ta İsrail Hava Saldırısı: İlk Belirlemelere Göre Ölü Sayısı Artıyor

GAZZE'DE CAN KAYBI 41 BİN 467'YE YÜKSELDİ

İsrail ve Lübnan Hizbullahı arasında, sınır bölgesindeki gerilimin 7 Ekim'den bu yana zaman zaman artıp azaldığını, şu anda yeniden tırmandığını anlatan Sullivan, İsrail ve Hizbullah arasındaki gerilimi azaltmak için bir yol ve insanların evlerine geri dönmesine izin verecek diplomatik bir çözüm bulabileceklerine inandıklarını anlattı. 

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 16 bin 795’i çocuk, 11 bin 378’i kadın olmak üzere 41 bin 467 Filistinli öldü, 95 bin 921 kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

Kaynak: REUTERS