Ondört asırlık mukabele geleneği Hakkari Merkez Ulu Cami’inde cami görevlileri nezaretinde Ahmed-i Hani Kur’an Kursunda hafızlık eğitimi alan öğrenciler tarafından yaşatılmaya devam ediliyor.
Bu konuda görüşlerini dile getiren Ulu Camii İmam-Hatibi Mahmut Engin; “Genç hafızların okuduğu mukabele vatandaşlar tarafından takdir ediliyor. Ramazan ayının başından bugüne kadar mukabeleye katılımda eksilme olmadığı gibi arttığını gözlemliyoruz.
Özellikle ihtiyaç odaklı Kur’an Kursları ile Cami Kur’an dersleri projeleri sonrasında Kur’an-ı Kerim okuyanların sayısında büyük artışlar oldu. Bunun sonucu camimizde olduğu gibi diğer camilerde de mukabeleye katılımın artarak devam ettiği duyumları alıyoruz.” ifadelerinde bulundu.
Ahmed-i Hani Kur’an Kursu Yöneticisi Enver Kaya’da; “Öğrencilerimize sağlanan bu imkan nedeniyle İl Müftüsü Hüseyin Okuş ile Ulu Camii ve diğer cami görevlilerine teşekkür ederim.” dedi.
Vatandaşların büyük bir ilgiyle takip ettiği mukabele, Ramazan ayında her gün öğle ve ikindi namazları arasında gerçekleştiriliyor.