Ancak, erkek kardeşinin tıraşını beğenmeyerek onu tekrar tıraş etmesi, hayatının dönüm noktası oldu. Bu deneyim, Kocabaş’ı erkek kuaförlüğüne yönlendirdi.

Bir süre sonra, çalıştığı bayan kuaförünün yakınındaki bir erkek kuaförüyle iletişime geçip orada işe başladı. Başlangıçta müşterilerinin şaşkın bakışlarıyla karşılaşsa da, zamanla onları kendine alıştırmayı başardı. Kocabaş, “Müşteriler başlangıçta tedirgindi. Zamanla onlara güven vermeyi başardım,” dedi.

Aw297261 02 860X505

Erkek kuaförlüğüne ilk adım attığında tedirgin olduğunu belirten Kocabaş, bu süreçte kendini geliştirdiğini ve işine olan sevgisinin arttığını ifade etti. “İlk başlarda zorluklar yaşadım ama zamanla bu zorlukları aştım. Artık kendimi çok daha rahat hissediyorum,” diye ekledi.

Aw297261 05 860X505

Müşterilerinin ilk başta cinsiyetine bakmadan kendisine tıraş olmaya gelmelerinin, karşılaştığı en büyük zorluklardan biri olduğunu belirten Kocabaş, “Üzerimde üniforma yoksa çalışan olduğumu bile anlayamıyorlar. Ama her seferinde geri dönüp tıraş olmak için beni tercih ediyorlar,” şeklinde konuştu.

Kocabaş, meslek seçiminde cesaretin önemine vurgu yaparak, “Hayallerinizin peşinden koşun. Denemeden asla bilemezsiniz,” dedi. Gelecek hayalleri arasında kendi kuaför salonunu açmak da var.

Aw297261 03 860X505

Aşiret Düğününde Takı Yarışması: Geline 3 Kilogram Altın, Damada 4 Milyon TL! Aşiret Düğününde Takı Yarışması: Geline 3 Kilogram Altın, Damada 4 Milyon TL!

Ustası Mustafa Ceylan, Kocabaş’ın yeteneklerini ve azmini övgüyle dile getirerek, “Ekibimizde iki bayan arkadaşımız var. Onları da bu mesleğe kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz,” ifadelerini kullandı.

Tıraş olmaya gelen müşteriler de Kocabaş’a olan güvenlerini dile getirerek, “Başta tedirgindim ama şimdi rahatlıkla tıraş olabiliyorum,” dediler. Şükran Kocabaş’ın hikayesi, azim ve cesaretle sınırları aşmanın güzel bir örneği oldu.

Aw297261 04 860X505