Hakkari Haber

Gever'de biri çocuk 4 kişi tutuklandı

Gever’de 6 Ekim günü darp ve kötü muamele ile gözaltına alınan 13 kişiden 16 yaşındaki Barış Özçük ve 3 genç tutuklandı.

Abone Ol

Colemêrg’in Gever (Yüksekova) ilçesinde 6 Ekim günü sabah saatlerinde polisler tarafından birçok eve baskın düzenlendi. Colemêrg merkezli, Wan, Meletî, Êlih, İstanbul’da yapılan ev baskınlarında, “Bahtiyar Bor, Vedat Özeken, Savaş Akdoğan, Uğur Şedal, Yasin Akdağ, Mehmet Emin Özer, Agit Koca, Serhat Aşkan, İsa Terzioğlu, Serhat Kurt, Barış Özçük, Şervan Bor ve Rıza Demir”, “Örgüt propagandası” ve "Örgüt üyeliği" iddasıyla gözaltına alındı. Dosyaya uygulanan avukat görüş yasağı 7 Ekim günü sona erdikten sonra avukatlar tarafından müvekkilleriyle yapılan görüşmeden, gençlerin gözaltı süresi boyunca da kötü muamele gördüğü su ve yemek verilmediği, belirtildi.

5 KİŞİ EMNİYET İFADELERİNİN ARDINDAN SERBEST

Yüksekova ilçe Emniyet Müdürlüğü’nde tutulan gençlerden Rıza Demir, Agit Koca, Bahtiyar Bor, Serhat Aşkan ve Mehmet Emin Özer emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, diğer 8 genç ise savcılığa sevk edildi.

TUTUKLAMA TALEBİ

Bugün Yüksekova Adliyesi’nde gençlerin ifadeleri alınırken, adliyenin bulunduğu alan yoğun polis önlemiyle ablukaya alındı. Savcılıkta ifadeleri ardından, "Vedat Özeken, Barış Özçük, Şervan Bor ve İsa Terzioğlu" tutuklama kararıyla "Uğur Şedal, Savaş Akdoğan ve Serhat Kurt" ise adli kontrol tedbirlerinin uygulanması kararıyla Yüksekova Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Colemêrg milletvekili Öznur Bartın'ın basın danışmanı Yasin Akdağ ise Savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

16 YAŞINDAKİ ÇOCUK DAHİL 4 KİŞİ TUTUKLAMA

Yüksekova Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarılan gençlerden Savaş Akdoğan, Serhat Kurt ve Uğur Şedal adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Mahkeme heyeti, Vedat Özeken, Barış Özçük, İsa Terzioğlu ve Şervan Bor’un ise “örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklanmasına karar verdi. Tutuklananlar arasında Barış Özçük’ün 16 yaşında olduğu ve adliyede saatlerce ters kelepçeli şekilde tutulduğu öğrenildi.

Tutuklananların Wan’daki cezaevlerine götürüleceği belirtildi.