Yerel Haberler

Gözaltına Alınan Misirc Belediye Eşbaşkanı ve Diğer Siyasetçiler Serbest Bırakıldı

Sêrt'in Misirc (Kurtalan) ilçesinde sabah saatlerinde gerçekleştirilen ev baskınlarında gözaltına alınan Misirc Belediye Eşbaşkanı Sadiye Aktin, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Misirc İlçe Eşbaşkanı Saliha Sak ile birlikte gözaltına alınan 2 kişi emniyet ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Abone Ol

Gözaltına alınan diğer isimler arasında Demokratik Misirc Belediye Meclis Üyesi Mehpare Yeşilbaş ve Gülbahar İvdil de bulunuyordu. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İlçe Eşbaşkanı Sultan Yorulmaz ise emniyet işlemlerinin ardından savcılığa sevk edildi.

Serbest bırakılan kadın siyasetçileri, partililer ve Sêrt Milletvekili Sabahat Erdoğan Sarıtaş, Sêrt Belediye Eşbaşkanı Sofya Alağaş ve Misirc Belediye Eşbaşkanı Ali Rıza Bingöl karşıladı.

Ziyaretler Suçlama Konusu Oldu

Gözaltına alınan 5 kişinin, yaptıkları bir aile ziyareti nedeniyle sorgulandığı öğrenildi. Emniyet yetkilileri, gözaltına alınanlara "Neredeydiniz, sizi kim yönlendiriyor, kim çağırıyor?" gibi sorular yöneltti. Gözaltına alınanlar, "Siyasetçi olduğumuz için kentte birçok aileyi ziyaret ettik." yanıtını verdi. Belediye Eşbaşkanı Sadiye Aktin ise, "Misircê'nin seçilmiş belediye eşbaşkanıyım. Kimse bizi yönlendirmiyor. Kendimize program çıkartıyoruz ve işimiz olmadığında Misircê'deki birçok aileyi ziyaret ediyoruz." şeklinde cevap verdi.

Bu gelişmeler, yerel siyasetteki tansiyonu artırırken, gözaltıların siyasi nedenlere dayanıp dayanmadığı konusunda tartışmalara yol açtı.