Sistem, satıcının güvenli ödeme sürecini başlatmasıyla işliyor. Alıcı, notere gitmeden önce kendisine verilen referans numarası ile parayı aracı kuruluşa yatırıyor. Satış onaylandığında, güvenli hesapta bekleyen para anında satıcının hesabına aktarılıyor.

Cevdet Yılmaz: "Borsa ve Kripto Vergisi Gündemimizde Yok" Cevdet Yılmaz: "Borsa ve Kripto Vergisi Gündemimizde Yok"

Bakırköy 24’üncü Noterliği Başkatibi Ahmet Onat, yeni sistemin dolandırıcılık riskini büyük ölçüde azaltacağını belirterek, “Satıcı ve alıcı, notere gelmeden önce araç bilgilerini sisteme kaydettiriyor. Alıcı, parayı takas bankasına veya kendi bankasına yatırdıktan sonra noterde işlemler güvenli bir şekilde tamamlanıyor. Satış sözleşmesi imzalandıktan sonra para birkaç dakika içinde satıcının hesabına geçiyor” dedi.

Aracını satan Yasin Yazıcı, “Bu sistemle dolandırıcılık riski tamamen kalktı. Gönül rahatlığıyla satışımı gerçekleştirdim” ifadelerini kullandı. Araç satın alan Ali Tanrıverdi de, “Sistem çok güvenli, pratik ve kolay. Artık satış işlemlerinde soru işareti kalmıyor” şeklinde düşüncelerini paylaştı.

Bu yeni uygulama, zamanla vatandaşların alışkanlıklarını değiştirecek ve ikinci el araç ticaretini daha güvenilir hale getirecek gibi görünüyor.

Kaynak: İHA