Hababam Sınıfı’ serisinde ‘Bacaksız’ lakaplı öğrenci rolüyle hafızalara kazınan Akça, İstanbul’da yaşadığı sağlık sorunu nedeniyle vefat etti. Ölüm haberi, Akça'nın menajeri Kıvanç Terzioğlu tarafından sosyal medyada duyuruldu.

Kadir İnanır, Tedbir Amacıyla Yoğun Bakıma Alındı Kadir İnanır, Tedbir Amacıyla Yoğun Bakıma Alındı

Tuncay Akça'nın cenaze töreni, 17 Ağustos 2024 tarihinde Şakirin Camii'nde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazı ile gerçekleştirilecek.

Tuncay Akça Kimdir?

Tuncay Akça, 16 Aralık 1963 tarihinde Kastamonu’da dünyaya geldi. Türk sinemasının efsanevi yapımlarından biri olan ‘Hababam Sınıfı’ serisinde ‘Bacaksız’ karakteriyle tanınan Akça, bu rolü ile geniş bir hayran kitlesi edindi. Sinema kariyerinde, ‘Yol’ filminde Yusuf karakterini canlandırdı ve 1995-2002 yılları arasında ‘Bizimkiler’ dizisinde manav Adem rolüyle hafızalarda yer edindi.

Tuncay Akça, kendisinin 'Hababam Sınıfı' kadrosuna nasıl dahil olduğunu şu şekilde anlatmıştı: "Ayakkabı boyarken bir kahkaha attım. Rahmetli Ertem (Eğilmez) ağabey orada gülmemi keşfetti. Tesadüfen bir kahkahamızla 'Hababam Sınıfı'nın kadrosuna girdik."

Tuncay Akça’nın vefatı, sinema ve dizi dünyasında büyük bir üzüntüyle karşılandı. Akça, rol aldığı projelerle Türk televizyon ve sinemasında uzun yıllar unutulmayacak bir iz bıraktı.

Kaynak: Birgün