Eğitim Bir Sen'den yapılan yazılı açıklamada, üniversitenin, ilimizin potansiyel alanlarında özgün çalışmalar yapmak yerine, bir grup insanın menfaatlerine hizmet eden bir yapıya dönüştüğü vurgulandı.

Rektör Prof. Dr. Ömer Pakiş’in görev süresinin sona yaklaşırken, personel üzerinde baskı ve mobbing uygulamalarını artırdığı, birçok idarecinin alt görevlere indirgendiği kaydedildi. Yönetim kurulu üyelerine sağlanan imtiyazların, hukuksuz kararların altına imza attırmak için kullanıldığı iddia edildi.

Hakkâri'de Yasadışı Altın Sevkine Geçit Yok: 6 Kilogram Külçe Altın Ele Geçirildi Hakkâri'de Yasadışı Altın Sevkine Geçit Yok: 6 Kilogram Külçe Altın Ele Geçirildi

Açıklamada, üniversite yönetim kurulunun Hakkari'ye gelmeden maaş alan üyeleri ile eşi akademik kadroda bulunan ve uzun süredir Hakkari’ye uğramayan yönetim kurulu üyelerinin, aktif çalışanlarla uğraşmasının nedenleri sorgulandı. 

Ayrıca, belirli bir dünya görüşüne sahip çalışanların hedef alınmasının endişe verici bir durum olduğu belirtildi.

Eğitim Bir Sen, üyelerinin özlük haklarına yönelik bu hukuksuz ve etik dışı uygulamalara karşı kararlı bir şekilde mücadele edeceğini duyurdu. Hakkari'deki sosyal yapıyı göz önünde bulundurarak, çalışanlar arasında fitne yaratma çabalarının da eleştirildiği açıklamada, Rektör ve yönetimin, üniversitenin gelişimi yerine iç çekişmelerle uğraşmasının kabul edilemez olduğu ifade edildi.

 Eğitim Bir Sen, bu sorunların çözülmesi ve üniversitenin daha iyi bir yönetim anlayışına kavuşturulması için kitlesel basın açıklamaları ile mücadele edeceğini kamuoyuna duyurdu.