Fotoğraf eğitmeni Metin Akmaz ve kendisine destek veren Elif Şen ve Salih Güler, kentin en işlek caddesi olan Bulvar Caddesi belediye binası önünde yöresel kıyafetleri ile Hakkari yöresel kültür ve sanat tanıtım standı kurdular.
Hakkari eski kültürünü yansıtan malzemeler, çekilen insan ve doğa fotoğrafları, yağlı boya resimleri ve değişik tabloların yer aldığı sergi yoğun ilgi gördü.
Vali Yardımcısı ve Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Berat Kasımoğlu, Gazeteciler Cemiyeti (HGC) Başkanı Hakan Taş, İyi Parti Hakkari İl Başkanı Yaşar Yorulmaz, bazı daire amirleri, esnaf ve vatandaşlar sergiyi dolaştı.
Hakkari eski kültürünü gün yüzüne çıkartan ve Hakkari tanıtımına katkıda bulunan Fotoğraf eğitmeni Metin Akmaz ve kendisine destek veren Elif Şen ve Salih Güler teşekkür eden Kasımoğlu, kendileri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
Fotoğraf eğitmeni Metin Akmaz, Cep telefonla sanata başlayarak bireysel olarak sanatı millete kazandıracağız inşallah dedi. Akmaz,”Baba ve annelerimiz ah eski zamanlar! diye başlar bizse ne var ki eski zamanlar da bu özlem niye yaşıyor ki? Zaman geçtikçe bu özlemin nedenini, cep telefonla sanata başlayarak il ve ilçeleri gezerek büyüklerimiz ve çocukları saygı ve sevgiyle onları dinleyerek Anne ve babamızın ne kadar da haklı olduklarını anlarız.
Eskiden para, telefon, lüks araba, elektronik aletlerde yararlandığımız bir çok alet yoktu ama insanlık, gülümseyen yüzler, eski oyunlar, eski dengbejler, çamurlu lastik ayakkabı ve eski elbise içinde mutlu çocuklar vardı. Evde elektrik, internet kesintisi olursa hayat durmuş gibi isyan çıkarırız.
Halbuki o eskiden yanan gaz lambasının okulda öğretmenlerimizin bize verdiği ödevleri kısık ışığın altında sohbetleri dinleyerek mutluluğunu düşünemiyoruz. Eski anılarımızı geri getirmek için çabalamıyoruz. eskide büyüklerimiz bizi sırt heybesinin içinde sırtında taşıyarak tarla da yaylalarda, çobanlık yaparak sırtında indirmezdi giydiği lastik ayakkabı ayağını inciterek yük ağırlığı yorulduğu hissettirmeden derelerde akan saf temiz suyu lastik ayakkabının içinde su içerek yorgunluğu giderirdi.
Akşamları 15, 20 kişilik bir aile tek bir odada çocuklarına gaz lambasının kısık ışığında masal (çirok) dengbej parçaları söylerken mutlu ediyordu bizler şimdi tüm zamanını telefon, okey, televizyonla vakit geçiren çocuklar alıyor. gaz lambasının ışığında sizleri mutlu edecek bireyleri unutmayınız. Hakkari kültürü turizme kazandırmak için elimde bir kuruş bile varsa harcamaya hazırım bu kültürü çocukların geleceği için emek veriyorum sanat sizinle güzelleşir” dedi.