Kurulduğu günden beri engellilerin sorunları ile yakından ilgilenen ve ihtiyaç sahibi engellilere yardım eli uzatan Hakkari Gençlik ve  Engelliler Derneği engelli vatandaşa el uzatmaya devam ediyor.

Hakkâri Gençlik ve Engelliler Derneği Başkanı Yavuz Aydoğdu, Hakkâri’nin Yüksekova ilçesi Dedeler köyün'de ikamet eden Mahmut Artık %85 yürüme engelli ve Özel Gereksinimli Mahmut için 1 Adet Akülü araba Tekerlekli Sandalye desteğinde bulundu.

Yapılan destek ile ilgili açıklamalarda bulunan Hakkari Gençlik ve Engelliler Derneği Başkanı Yavuz Aydoğdu; Hayırseverlerin desteğiyle temin ettikleri Akülü araba  tekerlekli sandalye ihtiyacı olan Mahmut kardeşimize verdiklerini söyledi.

Başkan Aydoğdu; 'Mahmut kardeşimizin en büyük Hayali olan Akülü Arabası olup dışarı çıkıp herkes gibi arkadaşlarıyla Gezmesiydi Şükürler olsun'ki Özel Gereksinimli kardeşimiz Mahmut'un Hayalini gerçekleştirdik. Yüksekova ilçesi Dedeler köyün'de yaşayan Artık Ailesinin Evine giderek Hayırsever vatandaşların desteğiyle alınan Akülü araba Tekerlekli Sandalyenin kurulumu gerçekleştirerek Artık ailesine teslim etti. Mahmut Artık'ın yeni Arabasına bindirip bir süre Gezdiren Başkan Aydoğdu, Özel   gereksinimli kardeşimizin artık  Annesinin  kucağın‘da değilde Akülü Arabasın‘da geleceğinin mutluluğunu  yaşayacaktır dedi.

CHP Hakkari İl Başkanı Çakırbeyli'den Mevlid Kandili Mesajı CHP Hakkari İl Başkanı Çakırbeyli'den Mevlid Kandili Mesajı

Coğrafya tanımaksızın tüm engelleri aşmak için mücadele ettiklerini ifade eden Aydoğdu, ''Hakkâri’nin Yüksekova ilçesin ‘de yaşayan özel gereksinimli  kardeşimizin Akülü arabası Sandalye‘ye ihtiyacı vardı. Bizlere ulaşan maddi durumu iyi olmayan bu Ailemizin çocukları için hayırseverler‘den gelen yardımlarla Akülü Arabasını alıp kendilerine ulaştırdık. Dernek olarak bizim amacımız coğrafya tanımaksızın tüm insanlara ulaşmak istiyoruz. Özel Gereksinimli Arkadaşlarımızı topluma kazandırmak için çalışıyoruz. Bize destek veren herkese teşekkür ediyorum.'' diye konuştu.

Mahmut Artık'ın Annesi ise; ‘’Ben artık yaşlıyım yıllardır. Ben Tek başıma Mahmut oğlumu  Getirip Götürüyordum ama Şükürler olsun'ki artık Akülü arabası'da  geldi Oğlumun en Büyük Hayali 'de Gerçekleşti kendilerine ulaşan Hakkari Gençlik ve Engelliler Derneğine ve Hayırsever vatandaşlara teşekkür ederek, "Özel Gereksinimli Mahmut oğlumun Akülü Arabasını Araba ihtiyacımız vardı, soğulsunlar Hakkari'den Gelen Başkan Aydoğdu Mahmut'un Hayalini Gerçekleştirerek bizim ihtiyacımızı karşıladı. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz Allah başkan dan razı olsun" dedi.