Hakkari Haber

Hakkari HDP’den “1 Kasım Dünya Kobani Günü” Açıklaması

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari İl Örgütü, ‘1 Kasım Dünya Kobanê Günü’ne ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Abone Ol

HDP İl binasında Merkezi Örgütlenme Komisyonunca 1 Kasım Dünya Kobanê Gününün önemine değinilen yazılı açıklamada, Karanlığın temsilcisi olan IŞİD çetelerinin 2014 yılında Irak ve Suriye’de barbarca yöntemler ve vahşi görüntüler ile yayılmaya başlandığı anımsatılarak, Musul, Rakka ve birçok Irak ve Suriye kentlerinde ordular, direnmeden kentleri terk ederek bu “kötülük ordusu”na adeta teslim olmuştur denildi.

Komisyon açıklamasının devamında şunları söyledi; IŞİD çeteleri küresel ve bölgesel güçlerin de desteği ile kadın, çocuk, sivil demeden on binlerce kişiyi katletti. Bu karanlık güç, 2014 yılının sonbaharında Kobanê’de Kürt halkının ve onların dostlarının direnişine çarptı. IŞİD’in tank, top ve her türlü ağır silahına karşı, Kobanê halkı bedenini iradesi ile bütünleştirerek amansız bir direnişe tutuştu. Dünyadaki tüm demokrasi ve özgürlük yanlısı kesimler, Kürtlerin Kobanê direnişinin önünde saygıyla eğildi.

‘Kobanê düştü düşecek’ diyenlerin hevesleri, direniş iradesi karşısında kursaklarında kaldı. Durdurulamaz denilen IŞİD çeteleri, Kobanê’de bozguna uğratılırken, hem Ortadoğu için hem de tüm dünya için aydınlığın, insan olma onurunun ışığı Kobanê’de yakıldı. Ve IŞİD çeteleri Kobanê’de aldıkları yenilgi ile adım adım gerilemeye ve yenilmeye başladı. Bu yenilgi devam ediyor. Kötülüğün ve barbarlığın önündeki barikat olan Kobanê ruhu dünya halklarının biricik umudu olmaya devam ediyor.

1 Kasım, aralarında Nobel Barış Ödülü sahiplerinin, akademisyenlerin, aydınların, yazarların, saygın sivil toplum kuruluşlarından temsilcilerin bulunduğu binlerce kişinin çağrısı ile Dünya Kobanê Günü ilan edildi. Karanlığa ve gericiliğe karşı özgürlüğün ve aydınlığın zaferini simgeleyen Kobanê Direnişi, Kürt halkının insanlık değerleri için büyük bedeller ödediği bir savaş olarak tarihe geçmiştir.

1 Kasım Dünya Kobanê Günü, tüm dünyada barbarlığa karşı insanlığın, tank, toplara karşı insan iradesinin unutulmayacak simgesidir. Bu direniş, 21. Yüzyılda barbarları ve onların arkasındaki tüm güçleri yenilgiye uğratan direniş olarak tarihteki yerini almıştır. Hiçbir saldırı ve karalama bu gerçeği karartmayacak, güneşi balçıkla sıvamak isteyenlerin yarın tarih karşısında hiçbir hükmü kalmayacaktır.

Bu vesile ile 1 Kasım Dünya Kobanê Günü bütün ezilen halklara ve inançlara kutlu olsun. Direniş ve dayanışma ile barbarlığın ve zulüm sahiplerinin yenileceğini bizlere gösteren ve bu uğurda hayatını verenleri saygı ile anıyoruz” denildi.

Program slayt gösterimiyle son buldu.