Hakkari Haber

Hakkari İHD ve Kayıp Yakınları Abdulrezak Erdoğan için adalet talebinde bulundu

Hakkari İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şubesi ve kayıp yakınları, Şemdinli’de öldürülen Abdulrezak Erdoğan için adalet talebinde bulundu.

Abone Ol

Hakkari İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şubesi ve kayıp yakınları, 137 haftadır süregelen adalet arayışlarına bu hafta da devam etti. Yüksekova Sanat Sokağı'nda bir araya gelen grup, Abdulrezak Erdoğan için adalet talebinde bulundu. Eyleme, Abdulrezak Erdoğan’ın dayısı Seferi Yılmaz da katıldı.

“Erdoğan’ın akıbeti faili meçhul bırakıldı”

Basın açıklamasını okuyan İHD Hakkari Yönetim Kurulu Üyesi Pınar Yılmaz, “Şemdinli’de hukuk normlarının işleyiş biçiminden bahsetmek neredeyse imkansızdır. Yetkililer, bu alanda kendilerini sınırsız yetkili olarak görüp adalet, eşitlik ve hukuk gibi kavramları göz ardı ediyorlar” dedi.

Yılmaz, özellikle 90’lı yıllarda yurttaşların herhangi bir adli merciyi güven kapısı olarak görmediklerini belirterek, “Abdulrezak Erdoğan, evinde katledildi ve tüm köyün bildiği fail korundu. İnsanlar tehdit edildi ve Erdoğan’ın akıbeti faili meçhul bırakıldı” ifadelerini kullandı.

“Faillerin açığa çıkarılması için etkin bir soruşturma yapılmalı”

Yılmaz, ayrıca 9 Kasım 2005 tarihinde Şemdinli Umut Kitapevi’nin bombalanması olayına da değinerek, “Dönemin generalleri tarafından ‘iyi çocuk’ olarak adlandırılan Astsubay Ali Kaya, bölge halkına büyük acılar çektirdi. Abdulrezak Erdoğan da bu zulmün kurbanı oldu” diye belirtti.

Yılmaz, faillerin açığa çıkarılması için etkin bir soruşturma yapılması gerektiğini belirterek, “Adalet kavramının içini boşaltmadan, bu zihniyetin yeri toplumun içinde değil parmaklıklar ardında olmalıdır” dedi.

Açıklamanın ardından söz alan Abdulrezak Erdoğan’ın dayısı Seferi Yılmaz ise, “Geçmişten günümüze faili meçhuller bitmedi. Abdulrezak Erdoğan da kendi köyünde, kendi işinde iken katledildi. Deliller ortada olmasına rağmen ne soruşturma yapıldı ne de faillerin üzerine gidildi. Diğer faili meçhuller gibi, bu dosya da raflara kaldırıldı. Bizler, faillerin açığa çıkması için mücadelemizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.