Her yıl 21 Mart’ta kutlanan Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü, Down sendromlu bireyler hakkında toplumsal farkındalık oluşturmak ve kabulü artırmak amacıyla gerçekleştirilen önemli bir gündür. Bu özel gün, 21. kromozomun üç kopya (trisomi 21) halinde bulunmasını simgelemektedir.

Hakkari İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü vesilesiyle Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencilerini makamında kabul etti. Öğrencilerle yakından ilgilenen Yılmaz, il genelinde özel gereksinimli öğrencilerin eğitime etkin katılımını artırmak ve farkındalık oluşturmak adına hiçbir fedakârlıktan kaçınılmayacağını belirtti.

Whatsapp Image 2025 03 21 At 14 02 31

Yılmaz, Down sendromlu bireylerin toplumun ayrılmaz bir parçası olduğunu vurgulayarak, onların hayatın her alanında daha fazla yer alması için çalışmaların süreceğini ifade etti. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, bu anlamlı günde, “Eksik değil, farklıyız!” mottosuyla Down sendromlu bireylerin topluma katkı sağlama yolundaki kararlılığını yineledi.

Hakkari'de Merzan Mahallesi’nde Çocuk Parkı Ateşe Verildi Hakkari'de Merzan Mahallesi’nde Çocuk Parkı Ateşe Verildi

Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü, Down sendromlu bireylerin toplum tarafından daha iyi anlaşılması ve kabul edilmesi için büyük bir önem taşırken, Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği etkinlik de bu bilinçlenmeye katkı sağladı.