Hakkari Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Kızılkaya, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü'nün engelli ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmalarına ve engellilerin işe uyumlarını ve mesleki eğitimlerini geliştirmelerine yönelik projelere destek verdiğini söyledi.

Hakkari İHD ve Kayıp Yakınları Daryoş Akgöl için adalet talebinde bulundu Hakkari İHD ve Kayıp Yakınları Daryoş Akgöl için adalet talebinde bulundu

2017 yılından beri Hakkari genelinde 186 engelli ve eski hükümlüye bu şekilde destek verildiğini hatırlatan Müdür Kızılkaya, 2023 yılı birinci döneminde Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne başvuran eski hükümlü ve engellilerden 4'üne destek verildiğini belirtti.

Engelli ve eski hükümlülerin 2023 yılı 2. dönem hibe proje başvurularının başladığını anımsatan İŞKUR İl Müdürü Kızılkaya, "Verilecek desteğin amacı, engelli ve eski hükümlerin kendi işlerini kurmasına ve engellerin mesleki eğitim alarak istihdam edilmeleri ve rehabilitasyonlarına yardımcı olmaktır" dedi.

İŞKUR'un engelli ve eski hükümlü vatandaşların hayallerini gerçekleştirmesi için büyük bir fırsat sunduğuna dikkat çeken Kızılkaya, "Kendi işini kurmak isteyen engelli girişimci adaylarına 150 bin liraya kadar, eski hükümlü girişimci adaylarına ise 110 bin liraya kadar hibe desteği verilecek. Hibe programından yararlanmak isteyenlerin detaylı bilgi için http://iskur.gov.tr adresinde 'duyurular' bölümünden başvuru rehberine erişebilir. Son başvuru tarihi ise 15 Aralık 2023. İl Müdürlüğü veya Hizmet Merkezlerine elden veya posta yolu ile yapılacak proje başvuruları kabul edilmeyecektir. Eski hükümlülerin ise, 15 Aralık 2023 tarihine kadar hazırladıkları kendi işini kurma projelerini Denetimli Serbestlik Müdürlüklerine teslim etmeleri gerekmektedir" dedi.

Proje hazırlama ve konuya ilişkin detaylı bilgi edinmek isteyenler girişimci adaylarının Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nden veya www.iskur.gov.tr sitesinin duyurular sayfasına başvurmaları gerektiğini söyleyen Müdür Kızılkaya, eski hükümlü ve engelli vatandaşlara İŞKUR’a kayıtlarını yapmaları çağrısında bulundu.

Müdür Kızılkaya, İŞKUR marifetiyle hayata geçirilen; kamu ve özel sektör iş ilanları, engelli ve eski hükümlü projeleri ve kurslar hakkında detaylı bilgi almak isteyen vatandaşların kurumda görevli iş ve meslek danışmalarıyla iletişime geçmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.