Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Keçili Köyünde şebeke sorunu 30 yıl sonra çözülüyor. Artı Gerçek'in haberinin ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı harekete geçti. Köyde çalışmalar ay sonunda başlayacak.

Hakkari Milletvekili Öznur Bartin'den TBMM'ye Eğitim İçin Araştırma Komisyonu Talebi Hakkari Milletvekili Öznur Bartin'den TBMM'ye Eğitim İçin Araştırma Komisyonu Talebi

Hakkari kent merkezine 70 kilometre uzaklıktaki 96 haneli, 450 nüfuslu Keçili (Sorê) Köyü'nde 30 yıldır cep telefonları çekmiyor. Köy halkı şehir merkezi veya başka şehirde okuyan, çalışan çocuklarıyla görüşmek, hastalarına ambulans çağırmak için tepelere çıkmak zorunda kalıyor ya da köyden kilometrelerce uzaklaşıyor.

Artı Gerçek'in haberinin ardından Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Milletvekili Öznur Bartın da konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı. Haberimizin ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı da hareket geçti.

ÇALIŞMALAR AY SONUNDA BAŞLIYOR

Artı Gerçek'e konuşan köy muhtarı Aydın Kaplan, "Uzun zamandır başvuru yapıyorduk. Haberden sonra Meclis'e de taşındı. Ulaştırma Bakanlığından aradılar, kurum yetkilileri köye geldi. Yeri belirlediler, tapuyu da verdik. Ay sonuna doğru taşeron firmanın çalışmaların başlayacağını söylediler" dedi.

'KÖYLÜLER HÂLÂ İNANAMIYOR'

Bu duruma en çok gençlerin sevindiğini belirten Kaplan, "Öğrenciler ve dershaneye gidenler çok sevindi. Bu duygu anlatılamaz. Kendimizi bildik bileli bu sorun var. Dışarı çıkmadan nasıl biriyle konuşmak nasıl bir duygu olur onu herkes merak ediyor. Ama köylüler hâlâ inanmıyorlar, olmaz diyorlar. Ekipleri gördükten sonra biraz inanmaya başladılar. Sizlere çok teşekkür ederiz" diye konuştu.

'DÖRT GÖZLE BEKLİYORUZ'

Artı Gerçek'e konuşan köyün gençlerinden Veli Aksan da, "Çok sevindik. Gençler olarak büyük bir hayaldi bu bizim için. Hâlâ geleceğine ilişkin şüphelerimiz var ama inşallah gelir. Bütün köy çok sevinçli, dört gözle bekliyoruz. Daha önce kış aylarında bile yüksek tepelere çıkıyorduk, hayatımız köy ile sınırlıydı yıllardır. Şu an sizinle konuşmak için tepeye çıktım. Umarım artık çıkmak zorunda kalmayız. İstemiyoruz çünkü" dedi. Artıgerçek