Hakkari Haber

Hakkari KESK 10 Ekim Katliamı’nın 9. Yıldönümünde Anma Programı Düzenledi

Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) Hakkari Şubeler Platformu, DİSK, TMOOB ve BES, 10 Ekim 2015'teki katliamda hayatını kaybedenleri anmak için basın açıklaması düzenledi. Anma programında "10 Ekim katliamını unutmayacağız, unutturmayacağız!" mesajı verildi.

Abone Ol

Ankara'da 10 Ekim 2015 tarihinde tren garı önünde düzenlenen “Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi”ne IŞİD’in düzenlediği bombalı saldırının üzerinden 9 yıl geçti.

Katliamda yaşamını yitirenlerin anısına düzenlenen bir dakikalık saygı duruşunun ardından KESK – DİSK, BES ve TMMOB adına hazırlanan basın metni BES dönem şube başkanı Rahime Alçiçek Mazidar tarafından okundu.

Mazidar, katliamın üzerinden 9 yıl geçtiğini hatırlatarak, o gün barış ve demokrasi için toplanan binlerce yurttaşın, IŞİD üyesi iki canlı bomba tarafından gerçekleştirilen saldırıda hayatlarını kaybettiğini ifade etti. 

103 kişinin hayatını kaybetmesi, yüzlerce kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan bu olay, Türkiye tarihinin en büyük katliamı olarak kaydedildi.

Mazidar, mahkeme sürecinin katliamın arka planını aydınlatmadığını belirterek, "Bu dava bizim için bitmemiştir. Katliamın gerçek sorumlularının yargılanmasını istiyoruz," dedi. Katliamdan sonra yaşanan olaylara dikkat çekerek, güvenlik önlemlerinin yetersizliğini ve soruşturmanın eksikliklerini vurguladı.

Anma etkinliğinde, "Barış karanfillerimize sözümüz var" vurgusuyla, katliamı unutturmamak ve adalet sağlamak için mücadele edecekleri mesajı verildi. Mazidar, "Bu toprakları katliamlarla anılmaktan çıkaracağız. Er ya da geç, sorumlular cezalandırılacak; emek, demokrasi ve barış kazanacak!" ifadelerini kullandı.

Etkinlik, kaybedilen canlar için atılan sloganlar ve alkışlarla sona erdi.