HATSO toplantı salonunda düzenlenen kongrede, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Kongrede MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin mesajı okundu.

Bıçaklı Saldırıda Hayatını Kaybeden Aydın Karay’ın Ailesi Adalet Talep Ediyor Bıçaklı Saldırıda Hayatını Kaybeden Aydın Karay’ın Ailesi Adalet Talep Ediyor

Kongrenin divan Başkanlığına MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, Divan üyeliklerine ise MHP Isparta Milletvekili Hasan Basri Sönmez ve Çukurca MHP Eski İlçe Başkanı Mehmet Sevinç getirildi.

Tek listeyle gidilen kongrede, mevcut İl Başkanı Fatih Öztepe yeniden seçildi.

Yeniden seçilen MHP Hakkari İl Başkanı Fatih Öztepe partilere seslenerek kendisini yeniden seçtikleri için teşekkür etti.

İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, kongrede yaptığı konuşmada, Milletvekili Genel Seçimi ve Cumhurbaşkanlığı Seçimindeki başarının 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimde de tekrarlanacağını söyledi.

Hakkarililerin de kurulan tezgahları yok etme konusundaki duyarlılığını bugüne kadar nasıl gösterdiyse bundan sonra da göstereceğini belirten Osmanağaoğlu, şunları kaydetti:

"Hiç şüphe yok ki kan emici vampirlerin topraklarımızda ve gönül coğrafyamızda gerçekleştirdiği mezalimler yine bu topraklardan yükselecek ses ile bitecek. Gönül bohçamızda biriktirdiğimiz hatıralarımızın düğümü açıldığında tüm insanlığa nefes olacaktır. Hemen yanı başımızda Irak'ta neredeyse çeyrek asırdır gözümüzün önünde yaşananlar elbette paha biçilemez tecrübeleri de beraberinde getirmiştir. Bu tecrübelerin lütfudur ki Türkiye Cumhuriyet devleti son günlerde tarihin en büyük terörle mücadele operasyonlarından birisini daha hem Irak hem de Suriye sınırımızda kahramanca icra etmektedir. İnanıyorum ki çilelerle örülmüş asırlar Türk ve Türk yüzyılının en bariz habercisidir."

Osmanağaoğlu, tüm güvenlik güçlerine kahramanca mücadelelerinden dolayı teşekkür ederek, başarı diledi.

Isparta Milletvekili Hasan Basri Sönmez ise kentte karşılaştıkları ilgiden memnuniyet duyduklarını dile getirerek, "Yüksekova'da da Isparta'da dolaştığım gibi dolaştım. Hakkarili ve Yüksekovalı vatandaşlarımızın ne kadirşinas olduklarını gördük. Bir de şunu gördüm; hani yıllardır PKK ve siyasi uzantıları 'biz Kürt halkının hakkını savunuyoruz diyorlardı ya tam tersine. Yıllardır Kürt kardeşlerimizin hakkını gasp etmişler." diye konuştu.

Kongreye AK Parti İl Başkan Vekili Ahmet Adıyaman, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Adnan Öveç, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Cumhur Demir, Gelecek Partisi Hakkari İl Başkanı Nevzat Dağlar, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Kenan Beyter, Hakkari Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hakan Taş, muhtarlar, kanaat önderleri ve muhtarlar ile çok sayda partili katıldı.

Kongreye katılan MHP İzmir Milletvekili Tamer Osman Ağaoğlu, ve MHP Isparta milletvekili H Basri Sönmez MHP Hakkari Başkanlığına seçilen Fatih Öztepe ve yönetimini tebrik etti.

Kongrenin sonunda MHP Hakkari Eski İl Başkanı Fatih Özbek ise kısa bir teşekkür konuşması yaparak, yeni yönetime başarılar diledi.