Hakkâri Milletvekili Öznur Bartın, Cennet-Cehennem vadisi yolu, geçen araçların geride bıraktığı toz bulutu nedeniyle  arı kovanları ve tarım alanlarına büyük zarar verdiğini  Hakkari'nin Kırıkdağ Derecik mezrası sakinlerinin de rahatsız olduğunu belirtti. 

Bartın "Hakkari'nin Kırıkdağ Derecik mezraası sakinleri, günde yüzlerce ve yerli ve yabancı turistin kullandığı toprak yolun yıllardır yapılmasını beklemektedir. Hakkari'nin Kırıkdağ Derecik mezrası sakinlerinin de rahatsız olduğu, Cennet-Cehennem vadisi yolu, geçen araçların geride bıraktığı toz bulutu nedeniyle arı kovanları ve tarım alanlarına büyük zarar vermektedir. 2020 yılında Milli Park ilan edilen yerli ve yabancı turistlerin akın ettiği Cennet ve Cehennem Vadisi yolu üzerinde evleri bulunan köylüler 4 kilometrelik yolun yapılması için yetkililere çağrıda bulunmaktadır. Günlük en az 200 aracın kullandığı bu yolun toprak yol olması nedeniyle yolun her iki yakasında bulunan elma bahçeleri, tarımsal alanlar ve arı kovanları zarar görmektedir. Bölge halkının emeğinin ve ürünlerinin ciddi anlamda zarar gördüğü 4 kilometrelik yolun yapılması durumunda, toprak yolun çevreye verdiği zarar büyük oranda azaltılmış olacaktır"  ifadelerine yer verdi. 

Hakkari’nin Yüksekova İlçesinde Kadın Çiftçiler Kapya Biber Hasadına Başladı Hakkari’nin Yüksekova İlçesinde Kadın Çiftçiler Kapya Biber Hasadına Başladı

Bartın, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'ya cevaplaması istemiyle şu soruları sordu:

1.      Hakkari'nin Kırıkdağ Derecik mezrası, Cennet-Cehennem vadisi yolunun yıllardır toprak olmasından Bakanlığınız haberdar mıdır?

2.      2020 yılında Milli Park ilan edilen bölgede bulunan yolun yıllardır yapılmamasının gerekçesi nedir?

3.      Günde en az 200 aracın kullandığı bu yolda bölge halkının zarar gören ürünlerinin tanzimi sağlanmış mıdır ya da tanziminin sağlanmasına ilişkin bir girişiminiz olacak mıdır?

4.      Milli Park sınırları içerisinde bulunan 4 kilometrelik toprak yolun 2873 nolu Milli Parklar Kanunu’na uygun şekilde yapılmasına ilişkin Bakanlığınızın bir girişimi olacak mıdır? Söz konusu yol ne zaman yapılacaktır?