Düşünmez, bu konuda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a yanıtlaması için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne bir soru önergesi sundu.

İŞKUR Yüksekova Kura sonuçları açıklandı.. İşte kişi Listesi İŞKUR Yüksekova Kura sonuçları açıklandı.. İşte kişi Listesi

Önergede, hükümetin uyguladığı ekonomik politikaların Hakkari'de kiralık daire fiyatlarının fahiş seviyelere ulaşmasına neden olduğu belirtildi. Temmuz ayındaki yüzde 25 kira zam sınırının kaldırılmasının ardından, özellikle eylül ayında okulların açılması ve kamu çalışanlarının tayinleri ile kiraların daha da yükseldiği ifade edildi. Hakkari’de kiralık dairelerin fiyatları 10.000 TL'den başlayarak 50.000 TL'ye kadar çıkmış durumda. Düşünmez, alım gücünün her geçen gün düştüğünü belirterek, emeklilerin, asgari ücretle çalışanların ve emekçilerin kiralarını ödemekte zorlandığını, bu durumun geçimlerini imkânsız hale getirdiğini söyledi.

Bu sorunların çözülmesi için acil bir gelir ve kira politikası geliştirilmesi gerektiğine dikkat çeken Düşünmez, önergesinde şu soruları yöneltti:

  1. Yoksulluk sınırının altında geliri olan ve ev sahibi olmayan yurttaşlara kira desteği sağlanacak mı? Bu konuda bir çalışma mevcut mu?
  2. İnşaat maliyetlerini düşürecek ve yurttaşların alım gücüne uygun konutlar inşa etmeyi hedefleyen bir konut projeniz var mı?
  3. Kamu emekçilerinin kazanılmış hakkı olan lojmanların yeniden tahsis edilmesi yönünde bir çalışma planlıyor musunuz?
  4. Kamu ve özel yurtlarda barınma imkânı bulamayan üniversite öğrencilerine kira, elektrik, su, internet ve ısınma gibi temel ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için destek sunmayı düşünüyor musunuz?