Hakkâri Milletvekili Öznur Bartın, Taşımalı Eğitim Sorunlarını Meclise Taşıdı Hakkâri Milletvekili Öznur Bartın, Taşımalı Eğitim Sorunlarını Meclise Taşıdı

Dem Parti Hakkari Milletvekili Öznur Bartın Hakkari ve ilçelerinde son zamanlarda artan intihar vakaları hakkında konuştu.

Hakkari'nin 2009-2023 yılları arasında Türkiye'nin en yüksek intihar hızına sahip ikinci ili konumunda olduğunu söyleyen  Dem Parti Hakkari Milletvekili Öznur Bartın, "TÜİK ve İHD raporlarına göre, 2023'te Hakkâri’de 24-25 kişi intihar etti, bunların çoğu genç ve kadın. İstatistiklerde "Diğer ve Bilinmeyen" nedenler öne çıkarken, geçim zorluğu ve sosyal adaletsizlik gibi toplumsal sorunlar intiharların arkasındaki temel etkenlerdir. 2019'daki cinsel istismar olaylarının genç kadın intiharlarıyla bağlantılı olduğu ve bazı ölümlerin şüpheli olduğu iddiaları, yetkili mercilerin bu sorunları yeterince araştırmadığını ve cezasızlık politikalarının etkili olduğunu gösteriyor. Kolluk kuvvetlerinin dahil olduğu iddia edilen cinsel istismar olaylarının kapatılması, cezasızlığın toplumsal adaleti nasıl tehdit ettiğini gözler önüne seriyor" ifadelerine yer verdi.