CHP Hakkari İl Başkanı Çakırbeyli'den Mevlid Kandili Mesajı CHP Hakkari İl Başkanı Çakırbeyli'den Mevlid Kandili Mesajı

Parlak, TBMM Başkanlığına sunduğu önergesinde, Vali Çelik'in hem Hakkari içindeki gezilerinde hem de Hakkari dışındaki ziyaretlerinde, AKP Hakkari İl Başkanı Zeydin Kaya'yı yanında bulundurmasına dikkat çekti. Özellikle 2 ve 3 Eylül 2024 tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirilen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı'na yapılan resmi ziyaretlerde Kaya'nın da yer almasının kamuoyunda rahatsızlık yarattığını ifade etti.

Milletvekili Parlak, Hakkari Valisi'nin, siyasi parti il başkanını resmi ziyaretlere dâhil etmesinin, kamu görevi yürüten bir valinin tarafsızlığına gölge düşürdüğünü ve bu durumun halkın devlet kurumlarına olan güvenini zedelediğini vurguladı. Ayrıca, Vali Çelik'in bu tür davranışlarının, hukukun dışına çıktığını belirterek şu soruları yöneltti:



• Hakkari Valisi Ali Çelik'in, AKP Hakkari İl Başkanı Zeydin Kaya'yı resmi ziyaretlerinde yanında bulundurduğundan haberdar mısınız?

• Hakkari Valisi'nin, bir siyasi parti il başkanını resmi ziyaretlerde yanında bulundurması kanunlara uygun mudur?

• Hakkari dışındaki ziyaretlerde de Vali Ali Çelik'e eşlik eden AKP İl Başkanı Zeydin Kaya'nın seyahat, konaklama ve diğer masrafları hangi kurumun bütçesinden karşılanmaktadır?

• Devlet kurumlarının yöneticilerinin, bir siyasi partiyle hukuk ve etik dışı ilişkilere girmeleri, söz konusu kurumların çökmesine ve devlet-vatandaş ilişkisinin kötüleşmesine yol açmaz mı?

• Siyasi partilere eşit mesafede olması gerekirken AKP'ye açıkça destek veren Hakkari Valisi ile ilgili idari bir inceleme başlatacak mısınız?

Vezir Coşkun Parlak, bu sorularının cevaplanmasını talep ederek, devletin tüm vatandaşlara eşit mesafede olma ilkesinin korunması gerektiğini savundu. Önergesiyle birlikte, kamu görevlilerinin siyasi tarafsızlıklarını korumalarının önemine dikkat çekti.