Üniversite, başvurduğu tüm bölgeler için hibe almaya hak kazandı ve Avrupa Komisyonu'ndan 4 bölge için toplamda 97.406,00 Avro fon desteği elde etti. Bu fon, Hakkari Üniversitesi'nin uluslararası ağını genişletmek ve farklı bölgelerle iş birliği fırsatlarını artırmak için kullanılacak.

KA171 projesi, Erasmus+ programının Avrupa dışındaki ülkelerle akademik ve kültürel iş birliklerini teşvik eden bir bileşeni olarak öne çıkıyor. Hakkari Üniversitesi, bu proje kapsamında Batı Balkanlar'dan Arnavutluk, Kosova, Bosna Hersek; Doğu Ortaklığından Azerbaycan, Gürcistan, Moldova; Güney Akdeniz'den Tunus, Ürdün ve Latin Amerika'dan Uruguay ve Şili ile iş birlikleri kurmayı hedefliyor. Proje ile öğrenci ve personel değişimleri, ortak araştırma projeleri ve akademik iş birlikleri gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Hakkâri'de Kış Hazırlıkları: Vatandaşlar Yaylalarda Süt Alıyor Hakkâri'de Kış Hazırlıkları: Vatandaşlar Yaylalarda Süt Alıyor

Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, proje ile üniversitenin uluslararası alandaki etkisini artırmayı ve global akademik ağını genişletmeyi hedeflediklerini belirterek, projeye katkı sağlayan Dış İlişkiler Ofisi çalışanlarına teşekkür etti. Erasmus+ KA171 projesine ilişkin öğrenci ve personel hareketliliği ilanları, 2024-2025 akademik yılında üniversitenin Erasmus+ Kurum Koordinatörlüğü web sitesinde duyurulacak.