İHD Hakkari Şubesi'nden Adalet Talebi: "Kayıplar Bulunsun, Failler Yargılansın" İHD Hakkari Şubesi'nden Adalet Talebi: "Kayıplar Bulunsun, Failler Yargılansın"

Tören, Hakkari Üniversitesi Rektörlük Hizmet Binası'nda gerçekleştirildi ve üniversitenin üst düzey yöneticileri ile Beba Vakfı’nın temsilcileri katıldı.

İmza törenine, Hakkari Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Sait Taylan, Prof. Dr. Can Yılmaz, Prof. Dr. Cemal Ulutaş, Genel Sekreter Senar Hatim, akademik personel, Beba Vakfı Kurucu Ortağı Ümran Beba, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Sevda Keskin, HATSO Genel Sekreteri Fikret Keskin, iş adamı Hacı Özdemir ve üniversitenin Girişimcilik Topluluğu Başkanı Berivan Tuncer katıldı.

Whatsapp Image 2024 10 03 At 18 16 37

İmzalanan protokol ile başta Doğu Anadolu Bölgesi olmak üzere, Hakkari ve çevresindeki illerdeki kadın girişimcilerin desteklenmesi amaçlanıyor. Bu kapsamda çeşitli eğitim ve gelişim programları düzenlenecek. Programlar, girişimcilik, inovasyon, iş modeli geliştirme, mentorluk ve liderlik gibi konuları içerecek; ayrıca sertifika programları, kurslar, seminerler, paneller ve ulusal düzeyde sempozyumlar gerçekleştirilecektir.

Protokol, kadın girişimcilerin hem bölgesel hem de ulusal düzeyde ekonomik kalkınmaya katkıda bulunacak projeler geliştirmelerini de hedeflemektedir. Bu iş birliği, Hakkari'deki kadınların girişimcilik alanında güçlenmesine ve sürdürülebilir ekonomik kalkınmaya önemli bir katkı sağlamayı amaçlıyor.

Whatsapp Image 2024 10 03 At 18 16 38