Sınav, iki aşamalı olarak düzenlendi. İlk aşamada adayların müzikal algılarının ve nota bilgilerinin belirlenmesi için dikte sınavı yapıldı. İkinci aşamada enstrüman ve ses performansları ile müzikal yeteneklerini ve algılarını ortaya koydular.

Bu aşamada adaylardan, teknik yeterliliklerinin yanı sıra müziğe olan duygusal yaklaşımlarını da göstermeleri istendi. Ayrıca teorik bilgi ve müzikal algıyı değerlendiren sorular yer aldı. Jüri, adayların hem performanslarını hem de müziğe olan hakimiyetlerini titizlikle değerlendirdi.

Sınava katılan adaylar, uzun süre hazırlık yaptıkları performanslarıyla yeteneklerini en iyi şekilde sergilemeye çalıştı. Müzik Bölümü, yetenek sınavını başarıyla geçen adaylar üniversitemizde eğitim görmeye hak kazandı.

Hakkari’de 570 Temizlik Görevlisi İçin Kura Çekim Tarihi belli oldu Hakkari’de 570 Temizlik Görevlisi İçin Kura Çekim Tarihi belli oldu

41 adayın girdiği yetenek sınavında başarılı olan 20 öğrenci alındı. Sınavda başarı gösteren öğrencilerimize eğitim öğretim sürecinde başarılar dileriz.