TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında kabul edilen etkinlik, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Semra Gürtaş Doğan tarafından yürütülüyor. Şenliğin amacı, kentte bilim ve teknolojiye ilginin artırılması ve öğrencilerin yaratıcılıklarının teşvik edilmesi.

Eynel Bey Yerleşkesi’ndeki merkezi dersliklerde gerçekleştirilen açılışta konuşan Vali Yardımcısı Furkan Berber, projenin önemine vurgu yaparak etkinlikte emeği geçenlere teşekkür etti. Rektör Prof. Dr. Ömer Pakiş ise projeyle bilim kültürü ve iletişiminin toplumda yaygınlaştırılmasının hedeflendiğini, katılımcılara bilimsel bilginin ulaştırılması ve bilim, teknoloji ile toplum arasındaki etkileşimin artırılması gerektiğini belirtti.

Senll

Açılış konuşmalarının ardından "Optik Fiber Teknolojisi ve Uygulamaları" ile "Manyetik Soğutma Teknolojisi" konularında konferanslar verildi. Berber, Pakiş ve diğer akademisyenler, açılan 11 atölyeyi gezerek katılımcılardan projeler hakkında bilgi aldı.

Hakkari Spor Kadın Voleybol Takımı Deplasmanda Fark Yarattı: Silopi'yi 3-0 Yendi Hakkari Spor Kadın Voleybol Takımı Deplasmanda Fark Yarattı: Silopi'yi 3-0 Yendi

Üç gün sürecek etkinliklerde, her yaş grubundan katılımcılara bilim ve teknoloji, eğlenceli ve etkileşimli bir formatta sunulacak. Bilim Şenliği kapsamında, farklı alanlarda uygulamalı atölyeler, deneyler, planetaryum gösterimleri ve sergiler yer alacak. Ayrıca, alanında uzman bilim insanlarının katılımıyla gerçekleştirilecek seminerlerin, öğrencilere bilimi daha yakından tanıma ve kariyer hedeflerini bu doğrultuda şekillendirme imkânı sağlaması bekleniyor.